Violin-undervisning i Odense

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille violin i Odense

Har du drømt om at spille violin? Eller måske spiller du allerede, og vil gerne være bedre? Mikkels Musikskole leverer undervisere fra dit lokalområde - direkte til din hoveddør. Du kan endda selv bestemme, hvor og hvornår du vil undervises, så du kan passe det ind i dit skema. Vi sørger for kvalitets-undervisning til alle aldre og niveauer, og vores undervisere tilpasser undervisningen efter dine ønsker. Du kan altid regne med:

  • En velforberedt underviser.

  • En gratis og uforpligtende prøvetime.

  • At din underviser er fra Odense.

  • Undervisning i øjenhøjde.

  • Et fleksibelt modul

Hvor i Odense kan jeg få violinundervisning?

Mikkels Musikskole har kontor i København SV, og lager på Frederiksberg, men din underviser bor i dit område. Vi har særligt mange undervisere i Odense og den nære omegn, så du kan altid finde undervisning i fx:

  • Odense C

  • Odense M

  • Odense S

  • Odense SV

  • Odense N

Hvis du ikke bor i midten af Odense, skal du ikke være nervøs, vi har nemlig undervisere i meget af omegnen som fx: Næsby, Højstrup, Hjallese, Lumby, Højby eller Korup. Byerne som står her er kun eksempler, vi er selvfølgelig til stede flere steder.

Odenses bedste violinundervisning

Alle bør have mulighed for at blive undervist i musik, og det arbejder vi hårdt for at virkeliggøre. Vi mener ikke at din placering og dit budget, skal komme i vejen for din musik-drøm. Din underviser har dig i centrum, så du kan altid styre, hvor undervisningen bevæger sig hen. Du og din underviser aftaler jeres lektioner direkte, hvilket giver et meget fleksibelt modul.

Du kan vælge forskellige tilbud hos os fx:

Hvis du har spørgsmål eller særlige henvendelser, kan du altid kontakte os via kontaktformularen her. Lige nu samarbejder vi med Ådalskolen, Fangel Friskole i Odense.

Din violin-underviser i Odense

Din violinlærer er Odense-lokal, og det kan være I allerede kender hinanden. Alle vores undervisere arbejder ud fra dine ønsker, så du får mest muligt ud af din undervisning. Vores undervisere har forskellige musikalske baggrunde og erfaringer, og undervisningen er forskellig fra elev til elev. Uanset hvilken underviser du får, vil vedkommende hjælpe dig med at finde din helt egen stil.

Der er ingen passion som er for fjollet, hvis det betyder noget for dig. Det er derfor vigtigt at du siger dine ønsker højt, så din underviser kan tilrettelægge undervisningen efter dem. Når du får en lærer fra Mikkels Musikskole, kan du altid regne med at din underviser er:

  • En dygtig violinist.

  • Støttende og motiverende.

  • Pædagogisk i sin undervisningsstil.

Sådan matcher vi dig og din violinunderviser

Når vi matcher dig med din underviser, gør vi det bl.a. ud fra dit område, så I er tæt på hinanden. Underviseren kommer jo, som udgangspunkt, hjem til dig. Vi matcher også ud fra følgende kriterier:

  • Dit instrument.

  • Dit niveau.

  • Særlige ønsker.

Musikgenrer ift. violin

Særlige ønsker kan være mange ting, og du ved bedst selv, hvad du vil have ud af din undervisning. Måske er der en bestemt genre, som du spejler dig i? Der findes mange genrer og undergenrer, og det kan være svært at navigere i dem. Din underviser hjælper dig med at forstå, hvad du, som violinist, kan forvente af forskellige genrer. Måske klassisk er noget for dig? Eller country? Her er nogle eksempler på musikgenrer ift violin:

  • Country - At være country-violinist er fedt! Du vil ofte være den eneste stryger i en gruppe, og du vil typisk spille fills, hooks, og måske endda en solo. Country er rytmisk musik, og det betyder, at der kan leges ret meget rundt. Kadencerne i country er relativt simple, så der er plads til at være intuitiv.

  • Jazz - En meget stor genre, som spænder meget bredt. Jazz er også rytmisk musik, og et af nøgleordene i jazz er improvisation. Det betyder, at du skal kende violinen særdeles godt for at spille, hvad der falder dig ind. Jazz er relativt kompliceret hvad angår rytmer og kadencer, og derfor er det vigtigt, du er dygtig til din teori i denne genre.

  • Klassisk - Dette er "kunstmusik", som har eksisteret i århundreder. Når du spiller klassisk, skal du have meget disciplin og dedikation. Det er et must at kunne spille fra blad og være dygtig til teori. Som klassisk violinist vil du indgå i større ensembler, hvor rigtig mange instrumenter spiller sammen. Alle er afhængige af hinanden og bidrager til den fælles lyd, så det er vigtigt at dine teknik er god.

Når det gælder violin, er det generelt rigtig godt at kunne læse noder. Dette er violinens skriftsprog, og du kan risikere at skulle læse partiturer i alle genrer. Hvis du bliver i tvivl om, hvad der er din stil, kan din underviser hjælpe dig på vej. Omvendt kan du skrive dine ønsker i din tilmelding her, hvis du allerede kender dem. De ønsker du skriver på, bliver brugt til at matche dig med en underviser.

Violin-undervisningen

Der er fokus på din tryghed i undervisningen, så du altid har et smil på, når i afslutter en lektion. Undervisningen foregår på tomandshånd, og du få øvelser, som du skal træne til hver lektion. Violinen kræver meget tålmodighed uanset genre, men din underviser er med dig på vejen

Violin-undervisningens form

Som nybegynder vil I oftest starte med at lære enkle teknikker og teori. Teorien er vigtig for din forståelse af musik, og ikke mindst violinen. I vil også fokusere på din positur, hvordan du holder violinen, og hvordan du bruger buen. Det kan være svært at frembringe rene toner i starten, så det vil I også beskæftige jer med.

I lægger fundamentet for din fremtidige udvikling i begyndelsen, og det er derfor vigtigt at starte med at indøve god teknik. Hvis du lærer det rigtigt i starten, vil du have nemmere ved at udvikle dig på den lange bane. Det kan være svært at vænne sig af med en forkert indlært teknik, så brug hellere tiden i begyndelsen. Her er et par ting du kan kigge på:

  • Hvordan holder du violinen (fx med skulderstøtte eller hagestøtte).

  • Hvordan holder du buen, og vinkler den korrekt.

  • Hvordan du intonerer bedst.

Find inspiration på Youtube

Youtube er faktisk ret god, når du vil vide, hvordan det er, at være ny på violinen. Prøv at gå opdagelse. Det kan også være, du vil noget helt andet med violinen? Det kunne måske være:

  • At indgå i et band.

  • At komponere egne melodier.

  • At lære at improvisere.

Hvor lang tid får jeg violinundervisning?

Et modul består af 10 lektioner á 60 minutter, og så får du selvfølgelig også en gratis prøvetime. Når du har haft din prøvetime, skal du beslutte, om du vil købe et modul. Når modulet er ved at slutte, får du besked, og så kan du forlænge modulet, hvis du ønsker. Du kan forlænge dine moduler så mange gange, du har lyst til.

Kan vi få en hel time til at gå? 

Det kan I. En time er lang tid, men pauser er også vigtigt for indlæringen. Violinen kræver meget fokus, og derfor kræver træningen koncentration. Derfor er pauser meget gode, og de kan bruges på mange gode måder. Vi har samlet et par forslag her:

  • At udforske noget ny musik, og derefter analysere det med din underviser.

  • At lave rytmeøvelser i forskellige taktarter.

  • At få strukket kroppen ud, og få blodomløbet i gang.

Inspiration til din udvikling på violinen

Inspiration er lunefuld, og det er ikke altid, at den kommer, når du gerne vil have det. Der er dog en simpel medicin mod at være uinspireret, og det er live-musik. Når du oplever noget live, kan du fornemme stemning, samspil og atmosfære, hvilket er svært, hvis du lytter derhjemme på anlægget. Odense er en by med masser af oplevelser, og din underviser kender formentlig til de lokale scener, så spørg endelig ind.

  • Måske er der jazz hos DEXTER i weekenden?

  • Eller noget rock på Musikhuset Posten i aften?

  • Der kunne også være fed powerpop hos ODEON?

Det er vigtigt, at du holder din horisont åben og ikke er kræsen med dine oplevelser. Du ved aldrig helt, hvad der kan inspirere dig, så prøv en masse ting af. Hvem ved? Måske er en tur i teatret eller på museet gør forskellen? Vær nysgerrig!

Kom godt i gang med violinen

Starten kan være udfordrende, og det kræver øvelse at blive bedre. Tålmodighed er nøglen, og en øvelse skal gentages mange gange før den sidder perfekt. Selvfølgelig skal undervisningen være sjov, men hvis du ikke øver dig, så udvikler du dig heller ikke. Undervisningen følger din udvikling, så du ikke føler dig stresset over øvningen. At øve dig behøver ikke at være surt, men kan planlægges nemt, så det passer dit skema.

  • Lidt øvning hver dag, er bedre end 1 lang øver om ugen (10 min. gerne mere).

  • Du skal have lyst til at øve, så spil noget du selv vælger.

  • Find violinist-kanaler på Youtube, som du kan følge.

  • Sæt mål for din undervisning, så du kan se din udvikling.

  • Find din egen måde at spille på, du behøver ikke lyde som alle andre.

Din egen violin

Det er godt, at have sin egen violin. På den måde kan du også øve dig mellem dine lektioner. Hver violin føles forskelligt i hænderne, og det er vigtigt, at du føler dig tryg på din. Din violin bliver din hjemmebane, og vi anbefaler klart, at du har din egen. Hvis du ikke har din egen violin, kan vi hjælpe med at købe en. Der medfølger bue og flightcase, så den er nem at transportere.

Violiner findes i både børne- og voksenstørrelser, så vær opmærksom på dette, hvis du er på udkig. 

Coronasikker violin-undervisning

Hvis du helst vil undgå større forsamlinger på en musikskole, er hjemmeundervisning måske sagen for dig? Mikkels Musikskole følger alle regeringens retningslinjer, og vi har endda lavet vores egne tiltag, som er direkte målrettet musikundervisning. Hvis du vil læse mere om vores tiltag, kan du besøge siden her

Violinens historie

Omkring år 1550 blev violinen opfundet i Italien, og den har udviklet sig i de mange år siden. Der er enkelte modeller, der betragtes som mesterværker fx Antonius Stradivarius' instrumenter, som i dag kan koste mange millioner kroner. Klaver og violin blev hovedsageligt brugt i klassisk musik, og disse er de to instrumenter, som der er skrevet allerflest stykker til.

Violinens anatomi

Violinen hører til en gruppe kaldet "strygere", fordi du stryger strengene med buen. Buen er lavet af træ, og trådene er hestehår, som smøres med harpiks for at gribe strengene bedre. Når du stryger strengene, vibrerer de, og disse vibrationer bliver til lydbølger, som skaber lyd i violinens klangkasse/krop. De karakteristiske f-huller sørger for, at lyden kommer højt og klart ud.

I strygergruppen findes også instrumenterne bratsch/viola, cello og kontrabas. Når man oversætter violin fra italiensk, får vi den direkte oversættelse "lille strengeinstrument". Dette er sigende, fordi violinen er sopranen i strygergruppen. Her er et par beskrivelser af instrumenterne i gruppen:

  • Bratsch/Viola - Denne er en smule større end violinen, og sørger for altstemmen i gruppen. En bratsch/viola stemmes en kvint under violinen, og har en noget dybere klang.

  • Cello - Dette instrument er så stort, at cellister ofte sidder ned, når de spiller, med celloen på gulvet. En cello stemmes en oktav dybere end en bratsch/viola.

  • Kontrabas - Et utroligt stort instrument, som naturligvis leverer bassen i gruppen. På engelsk hedder den en "upright bass", fordi man er stående, når man spiller kontrabas. Som det eneste medlem i gruppen stemmer bassen i kvarter, og ikke i kvinter som resten. Bassen kan spilles på med og uden bue. 

Pas på dine ører! 

En violin spiller kraftigt, og er meget tæt på dit øre, når du spiller. Derfor er det vigtig, at du beskytter dine ører helt fra starten. Det er alt for almindeligt at have høreskader som musiker, og derfor anbefaler vi, at du benytter ørepropper/høreværn, når du spiller. Der findes mange typer beskyttelse, som ikke ødelægger fornøjelsen ved musikken, så undersøg markedet for en løsning til dig. Din naturlige hørelse kan ikke erstattes, så pas rigtig godt på den. 

Er du ivrig efter at komme i gang?

Der findes mange videoer på Youtube, som viser, hvordan det er, at være ny på violinen. Prøv også at besøge app-store eller nettet for brugbare apps! Det er smart at have et forspring på teorien, så se om der er en gode lære-app.

Inspiration til at spille violin

Det er altid en god ide at lytte til mange forskellige kunstnere. Jo bedre du er til at lytte og analysere, jo nemmere bliver det at omsætte til praksis. Vi har sammensat en liste over legendariske violinister i forskellige genrer, hvor du kan starte:

  • Antonio Vivaldi

  • Sarah Chang

  • Itzhak Perlman

  • Natalie Ann MacMaster

  • Alison Krauss

  • Stephane Grappelli

Hvis du er interesseret i andre strygere, har vi også undervisning i fx cello, kontrabas og bratsch. Vi kan også levere eneundervisning (eller max 3 elever) i musikteori/hørelære, hvis du vil træne dine ører. Uanset hvilken retning du vil gå, vil vi gerne gå med dig hele vejen. Vi vil hjælpe med at virkeliggøre din violin-drøm, så kontakt os endelig!