Violinundervisning i Aalborg

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille violin i Aalborg

Har du violinist i maven, som gerne vil ud? Måske er du allerede dygtig til violinen, men vil gerne være endnu bedre? Uanset din alder og dit niveau, kan Mikkels Musikskole levere kvalitetsundervisning hjem i din stue. Vi tilpasser os dit skema, hvilket betyder at du selv bestemmer hvornår dine lektioner ligger. Din violinlærer er lokal i Aalborg, og vi kan levere til langt de fleste områder i, og omkring Aalborg. Du kan altid regne med at vi leverer:

  • En dygtig og pædagogisk underviser.

  • En gratis og uforpligtende prøvetime!

  • Undervisning i øjenhøjde.

  • Undervisning hvor du ønsker.

  • Et meget fleksibelt modul.

Hvor i Aalborg kan jeg få violinundervisning?

Selvom Mikkels Musikskole bor i København SV, er alle vores undervisere aktive i deres eget lokalområde. Vores undervisere i Aalborg kender byen godt, og vi er stærkt til stede i området. Du kan altid finde undervisere i fx:

  • Aalborg Centrum

  • Vestbyen

  • Nørresundby

  • Aalborg SV

Hvis du bor i yderområderne omkring Aalborg, har vi også undervisere i byer som fx: Hasseris, Øster Sundby, Nørre Tranders og Lindholm. Byerne vi nævner her er blot eksempler, så bliv ikke nervøs hvis din by ikke står her. 

Aalborgs bedste hjemmeundervisning

Vi mener, at alle skal have mulighed for at prøve musikundervisning, uanset hvor du bor, og hvordan dit budget ser ud. Vi arbejder for, at du kan opfylde din musik-drøm, og derfor tilpasses undervisning dine ønsker. Du kan altså altid styre retningen på undervisningen, og du vil altid blive lyttet til. Planlægningen af din undervisning foregår direkte mellem dig og underviser, hvilket gør modulet meget fleksibelt.

Vi tilbyder forskellige løsninger på undervisning, så du kan fx:

Skulle du blive i tvivl om noget, er du meget velkommen til at kontakte os via formularen her. Vi samarbejder lige nu med Mentiqa Nordjylland, i Nørresundby.

Din violin-underviser i Aalborg

Det kan ske, at du allerede kender din underviser, netop fordi I begge bor i samme område. Alle vores undervisere søger at opfylde dine ønsker, så du får mest muligt ud af undervisningen. Brug også gerne din undervisers viden om musikkens verden og lokalområdet til at finde fede oplevelser og din helt egen stil.

Du kan stole på at din underviser tager dine ønsker alvorligt, så det er vigtigt, at du siger dem højt. Intet er for fjollet, hvis det har værdi for dig. Du kan regne med at vores violin-undervisere altid er:

  • Rutinerede violinister.

  • Smilende og støttende.

  • Punktlige og velforberedte.

Sådan matcher vi jer

Du bliver matchet med en underviser ud fra dit område, men der er et par andre ting, som gør sig gældende. Det er fx:

  • Dit instrument.

  • Dit niveau.

  • Særlige ønsker

Musikgenrer ift. violin

Et særligt ønske kunne være en bestemt genre, som du ser dig selv i? Genrerne er mange, og kan være svære at skille fra hinanden. Din underviser hjælper dig med at forstå, hvad forskellige genrer kræver af dig som violinist. Der er stor forskel på fx klassisk musik og jazz-musik, men uanset hvad du vælger, er din underviser med dig hele vejen. Her kan du se et par genrer ridset op ift. violin:

  • Country - Dette er rytmisk musik, hvor grupper typisk har 1-2 violinister. Du kan regne med at skulle spille motiver, fills og måske soloer i countrymusik. Du skal kunne improvisere til en vis grad, fordi musikken er temmelig impulsiv, selvom den består af simple kadencer og rytmer.

  • Jazz - En enorm genre, med mange facetter. Nøgleordet i jazz er improvisation, at kunne spille "fra hoften". Yderligere byder jazz på mange komplicerede rytmer og kadencer, og du skal kunne bevæge dig flydende med musikken.

  • Klassisk - Dette er "kunstmusik", som ofte kommer til udtryk i store kompositioner. Klassisk musik har mange hundrede år på bagen, og kræver stor dedikation og meget disciplin at lære. Du kommer til at indgå i store ensembler, hvor alle er afhængige af, at folk kan deres stof. Du skal kunne spille fra bladet, og improvisation er ikke en stor del af klassisk musik.

Ligegyldigt hvilken genre du er til, er det en god ide at kunne læse noder som violinist. Noder er violinens skriftsprog, og du vil formentlig falde over dem i næsten alle genrer. Hvis du allerede ved, hvilken genre du vil spille, kan du skrive det i din tilmelding her, så har vi det med, når vi finder en violinlærer til dig.

Selve violin-undervisningen

Det vigtigste er, at du er glad for din undervisning, og at du føler dig tryg ved din lærer. Undervisningen foregår på tomandshånd, og der bliver taget højde for din alder og dit niveau samt dine ønsker. I undervisningen vil du få vist øvelser, som du skal øve på til næste lektion, hvor I vil bygge ovenpå. Violinen kræver tid og tålmodighed, men du vil blive støttet af din underviser gennem hele modulet. 

Violin-undervisningens form

Hvis du er nybegynder, vil I ofte starte med at lære simple øvelser, og teorien som hører til. Det er vigtigt at lære teorien bag musikken, det fremmer din forståelse for violinen. I vil arbejde meget på din positur, og hvordan du holder violinen og buen. Violinen er desuden båndløs, hvilket betyder, det kræver muskelhukommelse at placere fingrene korrekt. I starten vil du blive hjulpet på vej med øvelser, og hjælpe-mærker på violinens hals.

Starten af din undervisning er meget vigtig, fordi her lægger I fundamentet for din udvikling i fremtiden. Det er vigtigt at indøve korrekt teknik, så du udvikler dig hurtigere i længden. Forkert indlærte teknikker, kan være meget svære at afvænne, så brug hellere tiden i begyndelsen. Her kan du se nogle emner, som enhver violinist skal mestre:

  • Hvordan du bedst holder violinen (fx med skulderstøtte eller hagestøtte).

  • Hvordan du holder buen, og hvordan du vinkler den på strengene.

  • Hvordan du bedst intonerer.

  • Hvor du skal sætte fingrene.

  • Senere vil I begynde at arbejde med fx noder, og simple skalaer.

Øvevideoer på fx youtube

Der findes rigtig mange gode videoer på Youtube, om hvordan det er at være ny violinist. Hvis du har tid, så prøv at finde nogle fede kanaler. Det kan også være du har andre planer som fx:

  • At indgå i et band.

  • At komponere dine egne melodier.

  • At lære at improvisere.

Undervisningen udvikler sig i takt med dig, så du ikke føler dig presset i undervisningen. Det kan være frustrerende, hvis fremskridt ikke viser sig hurtigt, og din underviser kender følelsen af at være ny. Så sig det højt hvis du kan mærke det bliver træls, så I kan forsøge jer med noget andet. 

Hvor lang tid får jeg violinundervisning?

Der er ingen tidshorisont på et modul, fordi du selv bestemmer, hvornår dine lektioner ligger. Et helt modul består af 10 lektioner á 60 minutters varighed, udover din gratis prøvetime. Efter din prøvetime skal du beslutte, om du vil købe et modul. Når modulet nærmer sig sin ende, giver vi dig besked, og så får du mulighed for at forlænge, hvis du ønsker det. 

Kan vi få en hel time til at gå?

Uden problemer! En time virker ellers som lang tid, men pauser er også vigtige for indlæringen. Hvis det hele bliver lidt for meget, er det bedre at lægge violinen ned, og lave noget andet et stykke tid. Jeres pauser kan bruges fornuftigt fx:

  • På at udforske noget ny musik, og analysere det med din underviser.

  • På at lave rytmeøvelser i forskellige taktarter.

  • På at få strukket kroppen ud, og få blodomløbet i gang. 


Om inspiration til dit violinspil

Hvis du gerne vil komponere/skrive musik, er det vigtigt at du føler dig inspireret. Live-musik er rigtig godt for inspirationen, fordi du oplever mange flere ting, end hvis du sad derhjemme. At få sat mange sanser i gang, kan gøre et stort indtryk. Din underviser kender formentlig til de lokale scener, så tøv ikke med at spørge ind til fede steder. Det er også vigtigt, du holder din horisont åben, du ved aldrig helt, hvad der kunne inspirere dig.

  • Måske skal du udforske Jazzcenteret?

  • Måske er der et rockband på SKRÅEN?

  • Der kunne være smuk klassisk musik i Musikkens Hus?

Det kan være svært at opspore inspiration, men den kommer før eller siden. Lige pludselig rammer du den nerve, du har ledt efter, og så falder det hele på plads. Du kan også prøve en tur i teatret eller på museet, nogle gange er det, hvad der skal til. 

Kom godt i gang med violinen

Det er ikke løgn, at violinen kan være udfordrende, og derfor er det vigtigt, at du har tålmodighed med din indlæring. Det er særligt vigtigt, at du øver dig mellem dine lektioner, så du udvikler dig fra gang til gang. Din undervisning skal naturligvis være sjov, men hvis du ikke øver, bliver du heller ikke bedre. Øvning behøver ikke være træls, det kan faktisk planlægges bekvemt for dig. Her er nogle tips til strukturering af din øvning:

  • Øv dig helst en smule hver dag (15 min. gerne mere).

  • Giv dig selv lyst til at øve ved fx at vælge musikken selv.

  • Find violinist-kanaler på Youtube, som virker fede og følg dem.

  • Sæt mål for din øvning, så du har noget arbejde mod.

  • Giv dig selv et godt rum til at øve, så du har lyst til at være der. Fx et sted, hvor det ikke generer andre, at du spiller lidt højt. 

Få din egen violin

Det er en rigtig godt at have sin egen violin! Så kan du også øve dig mellem dine lektioner, og det er smart at holde sig til ét instrument. Din violin bliver din hjemmebane, og det er vigtigt, fordi hver violin føles forskelligt i hænderne. Det er vigtigt, at du er tryg ved dit instrument, så vi anbefaler, du har din egen violin.

Hvis du ikke har en violin, vil vi meget gerne hjælpe dig med køb. Der medfølger bue og flightcase, når du køber gennem Mikkels Musikskole. Vi står altid klar med gode råd, så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål. 

Coronasikker violin-undervisning

Hvis du gerne vil undgå større forsamlinger, kan hjemmeundervisning være et super alternativ. Vi følger alle regeringens retningslinjer, og vi har faktisk også lavet vores egne hensyn, som er direkte målrettet musikundervisning. Hvis du vil vide mere om vores hensyn, kan du finde information her.

Violinens historie 

Violinen blev opfundet i Italien omkring år 1550 og er blevet udviklet sidenhen. Nogle violiner betragtes som mesterværker, som fx violinbyggeren Antonius Stradivarius' instrumenter, og de kan koste mange millioner i dag. Sammen med klaveret, er violinen det instrument, der er skrevet flest stykker til.

Violinen hører til i strygergruppen, fordi strengene "stryges" med buen. Buen er lavet af træ og hestehår, der smøres med harpiks, så grebet i strengene bliver bedre. Strengene vibrerer, når der stryges, og vibrationerne bliver til lydbølger, som opstår i klangkassen. De karakteristiske f-huller tillader lyden at komme ud højt og klart.

Violinens anatomi

Strygergruppen består af bratsch/viola, cello, kontrabas og naturligvis violinen. Direkte oversat fra italiensk betyder violin "lille strengeinstrument", hvilket er passende, fordi violinen er sopranen i gruppen. Her er et par beskrivelser af medlemmerne i strygergruppen:

  • Bratsch/Viola - Denne sørger for altstemmen i gruppen, og stemmes en kvint under violinen.

  • Cello - Stemmes en oktav dybere end en bratsch/viola, og er tenorstemmen i gruppen. Cellister spiller oftest siddende, da celloen er ret stor og står på gulvet.

  • Kontrabas - Der kan ikke være meget tvivl om, at dette er basstemmen i gruppen. Som det eneste instrument i gruppen stemmer kontrabassen i kvarter, og ikke i kvinter, som resten. Kontrabassen er et kæmpestort instrument, som står på gulvet og spilles på stående, både med og uden bue. 

Pas på dine ører! 

Violinen spiller faktisk rigtig kraftigt, og er meget tæt på dit øre. Derfor håber vi, at du vil benytte ørepropper/høreværn, for at beskytte din naturlige hørelse. Høreskader er meget almindelige blandt musikere, hvilket er en meget ærgerlig tendens. Din naturlige hørelse kan ikke erstattes, så beskyt den allerede fra start. Der findes mange typer beskyttelse, som ikke ødelægger fornøjelsen ved at spille, så kig gerne efter en rigtig løsning til dig.

Er du ivrig efter at komme i gang? 

Hvis du slet ikke kan vente, kan du jo hoppe forbi Youtube! Der findes mange kanaler/videoer om, hvordan det er, at være ny på violinen. Prøv også at undersøge app-store eller nettet, for at træne din teoretiske viden. Det er bestemt smart at være forud på teorien, før du starter.

Inspiration til at spille violin

Det er en god vane at lytte til mange forskellige kunstnere, så du ikke sidder fast i en genre. Det er vigtigt, at kunne lytte og analysere som musiker, så lyt bare løs. Vi har samlet nogle legendariske violinister på en liste, så du har et sted at starte:

  • Antonio Vivaldi

  • Sarah Chang

  • Itzhak Perlman

  • Natalie Ann MacMaster

  • Alison Krauss

  • Stephane Grappelli

Hvis du er blevet lun på andre strygere fx cello, kontrabas og bratsch, har vi også undervisning i disse. Vi kan også sørge for undervisning i musikteori/hørelære (1-3 elever), hvis du vil gøre dine ører skarpere. Lige meget hvad du ønsker, vil vi hjælpe dig med at opfylde din musik-drøm, så tøv ikke med at kontakte os.