Saxofonundervisning i Odense
Få en gratis og uforpligtende prøvetime
Lær at spille saxofon i Odense
Saxofonen får mange til at dåne, og måske du overvejer at begynde? Det kan være du allerede spiller, men gerne vil blive endnu bedre? Mikkels Musikskole kan sørge for en dygtig underviser, direkte hjem i din egen stue. Du beslutter selv hvornår du vil have lektioner, og undervisningen tilpasses dit niveau og alder. Når du køber et modul hos Mikkels Musikskole, kan du altid regne med at:
Din underviser er dygtig musiker.
Undervisning når det passer dig.
Du får en gratis og uforpligtende prøvetime.
Din underviser er lokalkendt i dit område.
Underviser har dig i fokus.
Et meget fleksibelt modul.
Hvor i Odense kan jeg få saxofon-undervisning?
Mikkels Musikskole har mange dygtige undervisere som er lokale i Odense. Der er altid undervisere at finde i fx disse områder:
Odense C
Odense M
Odense S
Odense SV
Odense N
Vi har også mange saxofon-undervisere i områderne omkring Odense, så du kan også finde en lærer i fx: Næsby, Højstrup, Hjallese, Lumby, Højby eller Korup. Disse områder er kun eksempler, så bliv ikke nervøs hvis din by ikke står her.
Odenses bedste hjemmeundervisning
Vi mener, at alle bør have mulighed for at blive undervist i musik, og det er uanset din pengepung og din placering. Målet er at gøre dig til den saxofonist, som du ønsker at være, og derfor tilpasses undervisningen dine ønsker og behov. På den måde sikrer vi, at du får den størst mulige værdi, samtidigt med at det praktiske er nemt. Du og underviser planlægger sammen dine lektioner, så modulet bliver meget fleksibelt.
Her kan du få overblik over vores forskellige tilbud:
Privatundervisning hjemme hos dig, eller et andet sted (hos underviser, øvelokale osv.)
Vi samarbejder også med skoler, og vi har altid plads til flere! Læs mere om hvordan du kan få undervisning leveret til din skole her.
Skulle du brænde inde med spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Lige nu har vi et samarbejde med Ådalskolen og Fangel Friskole i Odense.
Din saxofon-underviser i Odense
Vores undervisere i Odense er lokale i området, og du kender måske allerede vedkommende. De arbejder ud fra dine ønsker for dit spil, og derfor er det vigtigt at kommunikere med din underviser. Vores undervisere har forskellige musikalske og pædagogiske afsæt, som varierer helt fra konservatorieuddannede til spejderledere. Din underviser vil hjælpe dig med at finde din egen stil, med din tryghed i højsæde.
Din tryghed er især vigtigt, fordi det kan være grænseoverskridende at lære at spille. Det er vi opmærksomme på, og derfor bliver du altid tage alvorligt af din underviser. Du kan altid forvente en saxofonlærer som er:
Dygtig saxofonist.
Motiverende og pædagogisk.
Punktlig og velforberedt.
Når vi skal matche dig med en underviser, ser vi på forskellige emner som fx dit område. Der er dog også andre ting vi har med i beregningerne, og dem kan du se her:
Dit instrument.
Dit niveau.
Særlige ønsker .
Musikgenrer og saxofonen
Når du tilmelder dig, kan du skrive en kommentar til os, og her er der plads til særlige ønsker. Måske det kunne være en bestemt genre? Forskellige genrer kræver forskellige færdigheder, og din underviser vil guide dig, så du får det bedste fundament for at spille. Måske vil du gerne spille jazz? Eller klassisk? Vi har lavet en liste, som beskriver, hvad du kan forvente af nogle genrer. Se med her:
Bigband - Her vil du, som navnet antyder, befinde dig i et større orkester. Du kommer til at skulle træne din embouchure, og holde din stemme skarp i lydbilledet. Det er godt at kunne læse noder i denne genre.
Jazz - Genren uden ende! Grundessensen af jazz er improvisation, altså evnen til at spille "fra hoften". Jazz inkluderer ofte komplicerede rytmer og kadencer, og du skal typisk forberede dig på en solo eller to. Du vil aldrig løbe tør for nye discipliner i jazz.
Klassisk - Dette er kunstmusik, som typisk sættes op i store kompositioner. Her er det afgørende at kunne spille fra bladet, og have en super intonering. Du kan blive en del af et kæmpe ensemble, hvor du skal være skarp på dine stemmer. I klassisk musik kan du virkelig nørde teknik-detaljer.
Hvis du ikke er helt sikker, på hvad du vil spille ved din tilmelding, er det helt i orden! Så efterlader du bare feltet tomt, og så finder vi dig en dygtig underviser. Hvis du har andre ønsker, som ikke omhandler genrer, må du meget gerne skrive dem også.
Selve saxofonundervisningen
Vi vil gerne give dig mest mulig værdi for dine penge, og derfor tager vores undervisere udgangspunkt i den enkelte elev. Din forståelse for dit instrument, og musik i det hele taget, er meget vigtig, og derfor vil der følge en vis mængde teori med. Sammen vil I bryde musikken ned i små stykker, så du ved, hvad der foregår bag kulissen.
Saxofon-undervisningens form
Som begynder på saxofonen vil du typisk starte med at lære saxofonens konstruktion og tone-layout. Du kan forvente at skulle arbejde meget med noget som kaldes "embouchure". Det omhandler, hvordan du bruger mundstykket, og det kan tage lidt tid at mestre til højt niveau, men din underviser støtter dig hele vejen.
Det har stor betydning at øve teknikkerne korrekt, og især når du starter. Fundamentet for hvordan du udvikler dig i fremtiden bliver lagt her, og det er bedre at øve langsomt og korrekt, end hurtigt og forkert. Her er et lille overblik over basale færdigheder på saxofon, som I vil kredse meget om i starten:
Hvordan du samler, stemmer og vedligeholder din saxofon.
Hvordan du skal placere fingrene, for at lave bestemte toner.
Hvordan lyden skabes i saxofonen.
Hvordan du bruger mundstykket.
Hvordan du holder din saxofon korrekt.
Find guide på Youtube
Tjek Youtube for fede videoer! Der findes mange om, hvordan det er, at være ny på saxofonen, og hvordan du kan inspirere dig selv. Måske har du ønsker som fx:
At spille med band.
At spille i en blæsergruppe.
At lære at improvisere.
Uanset hvad du søger at få ud af dine lektioner, er det vigtigt, at du er tålmodig med din læring. Fremskridtene skal nok komme, men det er bedre at tage den med ro, så du ikke stresser dig gennem dit forløb. Når de basale færdigheder er på plads, vil undervisningen udvikle sig sammen med dig, og du vil opleve, at du gør hurtigere fremskridt på dette tidspunkt.
Hvor lang tid får jeg saxofon-undervisning?
I Mikkels Musikskole får du et modul bygget op af 10 lektioner á 60 minutter, og det er selvfølgelig udover din gratis prøvetime. Når du har haft din prøvetime kan du købe et modul, og så giver vi dig besked, når modulet er ved at slutte. Herefter kan du forlænge modulet lige så mange gange som du ønsker.
Kan vi få en hel time til at gå?
Ja! En time kan virke som lang tid, især for små størrelser, men du vil opleve at tiden forsvinder hurtigt. Det er også vigtigt, at I holder pauser undervejs, så du kan få lidt ilt til hjernen. Det er godt for din indlæring, og jeres pauser kan bruges fornuftigt på fx:
Analyser et stykke musik sammen med din underviser.
Lav nogle rytmeøvelser.
Pop-quiz i musikteori.
Lad dig inspirere til saxofonen
Inspiration kan være noget besværligt noget, men den er også musikerens vigtigste redskab. Det er en god ide at se meget live-musik, fordi det er en glimrende inspirationskilde! Du får stimuleret mange sanser på en gang, til forskel fra at lytte til musik derhjemme. Odense har rigtig meget at byde på og husk, at din underviser kender lokalområdet, og formentlig kan guide dig til fede oplevelser. Hold horisonten åben, inspiration kan komme fra alle retninger!
Måske skal du tjekke DEXTER ud i weekenden?
Der kunne være power-rock på Musikhuset Posten i aften?
Du kan også prøve noget elektronisk hos ODEON?
Vær ikke bange hvis inspirationen er svær at frembringe, du kan altid spørge din underviser til råds. Når du rammer den rigtige nerve bliver det rigtig fedt! Prøv også gerne andre ting af som fx teater eller museum.
Kom godt i gang med saxofonen
Det er ingen løgn at saxofonen kræver øvelse at mestre, og det er derfor vigtigt, at du øver dig mellem dine lektioner. Selvfølgelig skal du hygge dig med saxofonen, men hvis du ikke øver bliver du ikke bedre. At øve behøver ikke at være stressende, men kan faktisk planlægges ret nemt, se bare her:
Øv dig en smule hver dag (15 min gerne mere).
Vælg selv musikken, så du har lyst til at spille.
Tjek Youtube for fede inspirations kanaler!
Sæt små, overkommelige mål som fx "i dag skal jeg lære 4 takter mere af denne sang".
Prøv en masse ting af, så du finder din egen stil.
Hvilken saxofon passer til mig?
Saxofoner kommer i forskellige størrelser, og varierer i udformning og klang. Der findes sopran, tenor, alt og baryton-saxofoner, hvor de 2 sidstnævnte stemmes i Eb. Tenoren og sopranen stemmes i Bb, og klinger lysere end de andre typer. Når du skal vælge en saxofon er det vigtigste, at du synes den er hammerlækker, og at den passer til dig og din sound. Vælg en du virkelig kan lide, du skal jo have lyst til at øve på den.
Du kan købe clip-on mikrofoner, så du kan spille over anlæg, og det er meget nyttigt ved livekoncerter. Hvis du ikke har din egen saxofon, vil vi meget gerne hjælpe dig med køb. Der medfølger vedligeholdelsesudstyr og kasse til vores saxofoner, og du kan altid kontakte os for rådgivning eller spørgsmål.
Coronasikker saxofon-undervisning
I vores privatundervisning får du lektioner på tomandshånd, og undgår derved større forsamlinger. Vores undervisere kan også lave online-forløb, som kan være enten helt eller delvist i dit modul, alt efter landets status. Alle vores undervisere og kontorpersonale overholder alle regeringens retningslinjer, og vi har lavet egne hensyn specifikt til musikundervisning. Du kan læse mere om vores egne tiltag her.
Saxofonens historie
Manden bag saxofonen er Belgier og hedder Antoine-Joseph Sax, og han tog patent på saxofonen i 1846. Saxofonen tilhører gruppen træblæsere, fordi der findes et blad af bambus i mundstykket, som skal have en korrekt temperatur og fugtighed for at virke. Det første stykke saxofon-musik blev skrevet i 1844 med A. Sax som musiker.
Saxofonens anatomi
Når du har forberedt træ-bladet og blæser i saxofonen, vibrerer bladet i mundstykket. Vibrationerne bliver til lydbølger i saxofonen, som kommer ud gennem den tragtformede munding eller "klangstykket". Du kan spille 12 forskellige toner i den kromatiske skala på en saxofon, og med tiden kan du lære at lave overtoner og udvide registret. Her får du nogle eksempler på, hvordan forskellige typer saxofon lyder:
Baryton - Denne type har den mørkeste lyd og stemmes i Eb. Størrelsesmæssigt fylder denne type en del mere end dens søskende.
Tenor - Lidt lysere klingende end barytonen, stemmes i Bb.
Sopran - Den lyseste stemme i gruppen, stemmes også i Bb. Sopranen har ikke den karakteristiske krumning, som findes ved klangstykket, da den ikke er nødvendigt i dens register.
Pas på dine ører!
Blæser-instrumenter leverer et højt lydtryk, og det gælder også saxofonen. Det er derfor en rigtig god ide at investere i ørepropper/høreværn, så dine ører også kan holde til at spille om 30 år også. Høreskader er generelt meget almindelige blandt musikere, hvilket er en meget trist tendens, så pas godt på dine ører. Din naturlige hørelse kan ikke erstattes så pas på den allerede nu, og helt fra starten af dine lektioner.
Er du ivrig efter at komme i gang?
Youtube er et godt sted at starte, fordi der findes mange relevante videoer, hvis du er ny på saxofonen. Prøv også gerne at udforske app-store og nettet for gode apps og inspiration. Det skader ikke at være velforberedt til din første lektion!
Find din inspiration til saxofonen her
Et af musikeren vigtigste redskaber er lytteevnen og evnen til at analysere. Derfor anbefaler vi, at du lytter mange forskellige kunstnere, så du får så mange indtryk som muligt. Det er vigtigt at træne lytning, så får du nemmere ved at omsætte det til praksis senere. Vi har samlet forslag til legendariske saxofonister, som du kan begynde at udforske. Se bare med her:
Charlie Parker
Melissa Aldana
Miho Wada
Lakecia Benjamin
John Coltrane
Ben Webster
Kenny G
Vi har undervisning i mange andre blæsere, hvis du er blevet lun på fx trompet, bblokfløjte eller basun/trombone m.m. Du kan også få undervisning med 1-3 elever i musikteori/hørelære, hvis du står og fx skal til adgangsprøve på en uddannelse. Vi står altid klar med gode råd hvis du bliver i tvivl! Kontakt os gerne om både stort og småt, så vi kan få din musik-drøm sat i gang!