Saxofonundervisning Aalborg

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille saxofon i Aalborg

Saxofonen er et ikonisk instrument, som du måske gerne vil starte på? Måske er du allerede saxofonist, men vil gerne udfordres mere? Uanset din alder og dit niveau, kan vi levere kvalitets-undervisning i saxofon direkte til din hoveddør. Du vælger selv, hvornår du vil undervises, og lektionerne tilpasses dine ønsker og behov. Med et modul fra Mikkels Musikskole kan du stole på at få:

  • En dygtig underviser.

  • En gratis og uforpligtende prøvetime.

  • En underviser som er lokal i dit område.

  • Lektioner med dig i centrum.

  • Et meget fleksibelt modul.

Hvor i Aalborg kan jeg få saxofon-undervisning?

Mikkels Musikskole har kontor i København og lager på Frederiksberg, men vores undervisere i Aalborg er alle lokale Aalborg-gensere. Du kan altid finde en dygtig underviser i fx disse områder:

  • Aalborg Centrum

  • Vestbyen

  • Nørresundby

  • Aalborg SV

Bliv ikke nervøs hvis din by ikke står her, disse byer er blot eksempler, og vi er til stede mange flere steder. Vi har fx også undervisere i områderne omkring Aalborg som: Hasseris, Øster Sundby, Nørre Tranders og Lindholm.

Aalborgs bedste hjemmeundervisning

Vores privatundervisning tager udgangspunkt i den enkelte elev, og dennes ønsker for lektionerne. Vi arbejder for, at alle får mulighed for at få kvalitetsundervisning i øjenhøjde, uden lange ventetider og til en overskuelig pris, uanset hvor du bor i landet. Vi vil sikre undervisningen har stor værdi for dig, samtidig med at logistikken og det praktiske er nemt. Dit modul er meget fleksibelt, fordi du og underviser aftaler tid og sted direkte.

Se vores tilbud på forskellige typer undervisning lige her:

  • Undervisning i dit hjem (eller et andet sted du og underviser aftaler, fx øvelokale).

  • Mikkels Musikskole har også samarbejder med skoler, og vi har plads til din skole også! Du kan undersøge om din skole er på listen ved tilmelding, eller læse mere om hvad du kan gøre, for at få leveret undervisning til din skole her.

Hvis du har spørgsmål, vil vi altid gerne hjælpe dig, så tøv ikke med at kontakte os, hvis der er behov. Lige nu har vi samarbejde med Mentiqa Nordjylland, i Nørresundby.

Din saxofon-underviser i Aalborg

Vores undervisere er meget forskellige musikere, med forskellige uddannelser og baggrunde, som begår sig både på det musikalske og det pædagogiske. Pædagogikken mener vi er vigtig for et sundt læringsmiljø, og derfor justeres undervisningen ift. din alder og dit niveau. Din tryghed står højt på dagsordenen, og din underviser vil altid støtte dig.

Vi ved, at det kan være grænseoverskridende at lære saxofon, men din underviser er der ikke for at dømme dig, tværtimod. Din saxofonlærer arbejder for at gøre dig til en selvsikker saxofonist, og vil kun motivere dig til at blive dygtig. Du kan forvente at din saxofonlærer er:

  • En dygtig saxofonist.

  • Opmærksom på dine behov.

  • Punktlig og velforberedt.

Der er flere ting, som gør sig gældende, når vi skal finde en underviser til dig, udover den åbenlyse som selvfølgelig er dit område. Se hvilke kriterier vi matcher jer ud fra her:

  • Instrument.

  • Niveau.

  • Særlige ønsker. 

Musikgenrer ift. Saxofon

Ved din tilmelding kan du tilføje en kommentar, og her kan du skrive dine særlige ønsker. Det kunne fx være at du gerne vil spille jazz? Eller måske klassisk musik? Forskellige genrer vil kræve forskellige færdigheder af dig som saxofonist, og din underviser vil hjælpe dig med at skabe et solidt fundament for din udvikling i fremtiden, uanset hvilken genre du vil spille. Se vores liste over nogle genrer, som kræver forskellige ting af dig:

  • Bigband - Dette er, som navnet antyder, en større gruppe af musikere som inkluderer rytmegruppe, blæsergruppe, strenge og percussion. Du skal have god embouchure og være skarp på din stemme. Nodelære er godt at have med i denne genre.

  • Jazz - En bundløs genre, hvor du aldrig vil løbe tør for nyt stof. Essensen af jazzmusik er improvisation, altså at spille "fra hoften". Dette gør musikken meget intuitiv og levende, og byder på komplicerede rytmer og kadencer. Ofte bruges saxofonen til soloer i jazz.

  • Klassisk - Denne type musik kommer ofte til udtryk i større kompositioner, og betragtes som kunstmusik. Nodelære er en nødvendighed i klassisk musik, og der kan virkelig nørdes med tekniske detaljer fx embouchure og intonering.

Det er helt fint, hvis du ikke har et særligt ønske ved din tilmelding, så lader du blot feltet stå tomt, og så finder vi en dygtig underviser til dig. Du må meget gerne tilføje andre ønsker end genrer, det er kun fantasien der sætter grænser.

Selve saxofon-undervisningen

Vores undervisere sammensætter undervisningen efter dine behov og ønsker, så du får mest mulig værdi for dine penge. Du vil opleve at skulle træne musikteori, og det er en nødvendig del af din undervisning, som fremmer din forståelse for dit instrument og musik generelt. Din underviser hjælper dig med at forstå de forskellige lag i musikken, så du kan udvikle din viden selvstændigt på sigt. 

Saxofon-undervisningens form

Når du begynder på saxofon, vil du starte med basale emner, som at lære saxofonens anatomi at kende. Den helt store disciplin i saxofon-verdenen er "embouchure", som omhandler din brug af mundstykket. Yderligere vil I kredse om, hvordan du holder saxofonen, og hvor tonerne er placeret.

Undervisningen udvikler sig i takt med dig, så du ikke føler dig presset. Det er vigtigt at lære korrekt teknik i starten, da du vil bygge dit fundament ud fra dette, og det er svært at vænne sig af med en forkert teknik. Her ridser vi nogle emner op, som du kommer til at berøre meget i starten:

  • At samle, stemme og rense din saxofon.

  • Din fingersætning.

  • Måden du skal holde saxofonen på.

  • Din brug af mundstykket.

  • Håndtering af din luft.

Udforsk Youtube som ekstra læring

Youtube byder på masser af inspirerende videoer om at spille saxofon, så udforsk gerne lidt før din første lektion. Du kan udforske mange emner der afføder nye ønsker som fx:

  • At spille med band.

  • At spille i en blæsergruppe.

  • At lære at improvisere.

Ligegyldigt hvad du søger i dine lektioner, er det vigtigt, at du er tålmodig med processen. Der kommer fremskridt tids nok, og du lærer bedst, hvis du ikke stresser dig gennem dine lektioner. Når du kommer over den første pukkel, vil du opleve, at du får en del mere overskud i dit spil og at fremskridtene kommer hurtigere.

Hvor lang tid får jeg saxofon-undervisning?

Et modul består af 10 lektioner á 60 minutter, selvfølgelig udover din gratis og uforpligtende prøvetime. Der er ingen tidshorisont på et modul, fordi du og underviser aftaler hyppigheden af dine lektioner. Efter dine prøvetime kan du købe et modul, og så adviserer vi dig, når modulet er ved at slutte. Derefter kan du forlænge modulet ubegrænset, og du betaler kun for et modul ad gangen

Kan vi få en hel time til at gå?

Det kan I sagtens! Du tænker nok, at en time er lang tid, særligt hvis eleven er en af de yngre, men en lektion går faktisk hurtigt. Det er godt for din indlæring at holde små pauser undervejs i lektionen, så sørg for at tage nogle "mental breaks". Pauserne kan bruges på mange gode måder som fx:

  • Analyse af et stykke musik.

  • Rytmeøvelser.

  • Pop-quiz i musikteori.

Om inspiration til saxofonen

Inspiration er vigtigt for en musiker, men den kan være noget bøvl at finde. Det er rigtig smart at se live-musik som inspirationskilde, fordi du får stimuleret flere sanser på én gang. Aalborg har mange ting at byde på, og din underviser kender lokalområdet og formentlig også de fede steder. Det er en god ide at udforske dit lokalområdes forskellige tilbud, der er ofte flere, end du tror. Inspiration kan komme alle steder fra, så hold din horisont åben!

  • Du skal måske kigge på Jazzcenterets program for måneden?

  • Eller se fed bigband-musik på SKRÅEN?

  • Måske er der klassisk koncert i Musikkens Hus?

Spørg din underviser om vedkommendes erfaring med inspiration, og hvad de kan anbefale. Når du finder inspirations-nerven, falder alle brikkerne på plads, så det er klart værd at bruge tid på. Du kan også undersøge, om der er lokalt teater eller lignende i området. 

Kom godt i gang med saxofonen

Saxofonen kræver dedikation, hvis du gerne vil se fremskridt, og derfor er det vigtigt med øvning mellem dine lektioner. Saxofon-undervisningen skal være sjov, men øvning hænger direkte sammen med din udvikling. Det behøver dog ikke at være en kedelig affære, men kan planlægges nemt for dig. Se vores gode råd til øvning her:

  • Øv dig lidt hver dag - 15 minutter men gerne mere.

  • Vælg selv musikken du øver.

  • Tjek Youtube for fede saxofon-kanaler.

  • Sæt mål for din øvning fx "i dag skal jeg lære 4 takter af denne her sang".

  • Prøv en masse ting af, så du finder din egen stil.

Hvilken saxofon passer til mig?

Der findes nogle forskellige typer saxofoner, hvor den største variation ligger i størrelse og klang. Typerne sopran og tenor stemmes i B og har en lysere klang, hvor alt og baryton klinger dybere og stemmes i Eb. Det absolut vigtigste, når du vælger en saxofon er, at du har lyst til at spille på den, og at den er rigtig til din sound. Dit instrument bliver din hjemmebane.

Der findes clip-on mikrofoner, så du kan tilslutte dig et anlæg, som er meget praktisk ved livekoncerter eller indspilning. Vi vil meget gerne assistere dig med enten køb af en saxofon, og der medfølger altid udstyr til vedligeholdelse og kasse. Hvis du blot søger gode råd, er vi også klar med dem!

Coronasikker saxofon-undervisning

Vores privatundervisning foregår på tomandshånd, som er praktisk, hvis du gerne vil minimere din sociale omgangskreds. Du kan også vælge et online-forløb, enten helt eller delvist, hvis du slet ikke ønsker fysisk kontakt. Alle hos Mikkels Musikskole følger regeringens retningslinjer, og vi har også lavet egne tiltag, som er specielt til musikundervisningen. Du kan læse mere lige her.

Om saxofonen

Saxofonen blev opfundet af den belgiske Antoine-Joseph "Adolphe" Sax, som tog patent på instrumentet i 1846. I 1844 blev det første stykke saxofon-musik skrevet, med Antoine-Joseph Sax som musiker. Saxofonen er en træblæser grundet bambus-bladet i mundstykket, som for at fungere skal have den rigtige fugtighed og temperatur.

Saxofonens anatomi

Når du blæser i din saxofon vibrerer træ-bladet, som laver lyd der forstærkes af klangstykket (den tragtformede munding). Som udgangspunkt kan en saxofon spille 12 toner i den kromatiske skala, men med meget træning, kan du lære at lave overtoner og udvide registret. Vi har lavet et hurtigt overblik over de forskellige typer saxofon:

  • Baryton - Dette er den dybest klingende saxofon, som også er den største, og den stemmer i Eb.

  • Tenor - Denne klinger lidt lysere end en baryton og stemmes i B.

  • Alt - Denne er den mest almindelige at opleve. Alt saxofonen klinger mellem tenor og sopran og stemmes i Eb lige som barytonen. 

  • Sopran - Den lysets klingende saxofon, som også stemmes i B. Sopranen er anderledes i udseendet, da den mangler den karakteristiske krumning, som findes ved klangstykket. 

Pas på dine ører! 

En saxofon kan spille med et højt lydtryk, som kan være skadeligt for din hørelse, og derfor anbefaler vi, at du benytter ørepropper/høreværn. Høreskader er desværre almindelige for musikere, så beskyt dine ører allerede fra starten. Din naturlige hørelse kan ikke erstattes, så tag vare på den, så du også kan spille musik om 30 år. Undersøg gerne markedet for løsninger, som ikke ødelægger fornøjelsen ved musikken

Er du ivrig efter at komme i gang med saxofonen?

Hvis du slet ikke kan vente med at gå i gang, kan du tjekke Youtube for fede videoer, som du kan bruge til inspiration og forberedelse. Udforsk også gerne nettet og app-store for relevante apps og hjemmesider. Det er altid godt at være godt forberedt til din første lektion!

Inspiration til at spille saxofon

Hvis du vil inspireres, er det vigtigt, at du kan lytte og gerne til meget forskellige kunstnere. Træn dit musikalske øre ved at lytte, og det vil blive nemmere at omsætte musik til praksis. Vi har lavet en liste over legendariske saxofonister, hvor du kan starte med at lytte til:

  • Charlie Parker

  • Melissa Aldana

  • Miho Wada

  • Lakecia Benjamin

  • John Coltrane

  • Ben Webster

  • Kenny G

Hvis du vil snuse til andre blæsere som fx trompet, blokfløjte eller basun/trombone, har vi også undervisning i disse. Vi kan også undervise 1-3 elever i musikteori/hørelære, hvis du fx skal forberedes til adgangsprøver på musikalske uddannelser. Vi vil rigtig gerne gøre det så let som muligt for dig, at få opfyldt din musik-drøm, så kontakt os endelig hvis du søger rådgivning.