Basundervisning i Odense
Få en gratis og uforpligtende prøvetime
Lær at spille bas i Odense
Bassen er et vildt fedt instrument, og måske du har overvejet at begynde? Måske er du allerede ret god, men vil gerne være bedre? Uanset din alder og dit niveau, kan Mikkels Musikskole leverer kvalitetsundervisning direkte hjem til dig. Du bestemmer endda selv, hvornår du vil undervises, så dine lektioner bliver bekvemme for dig. Undervisningen tilpasses dine ønsker, så du får mest muligt ud af dine lektioner.
Du kan altid regne med:
Undervisning hvor du ønsker.
Lektioner når det passer dig.
En gratis og uforpligtende prøvetime.
Undervisning efter dine behov.
Undervisning på alle niveauer fra begynder til ekspert.
En smilende og pædagogisk underviser.
Hvor i Odense kan jeg få bas-lektioner?
Mikkels Musikskole bor i København, men alle vores undervisere i Odense er lokale i området. Vi er mange særligt i Odenseområdet, så du kan altid finde undervisere i fx:
Odense C
Odense M
Odense S
Odense SV
Odense N
Odenses bedste hjemmeundervisning
Vi synes det er vigtigt, at alle har mulighed for at prøve musikundervisning af. Det er uanset hvor du bor, og hvad dit budget er. Samtidigt går vi også efter, at undervisning skal være på dine præmisser, så du får opfyldt din drøm. Yderligere er vores moduler meget fleksible, fordi planlægningen af lektionerne foregår mellem dig og underviser. Vi forsøger at gøre det praktiske nemt, så du kan fokusere på at spille og lære.
Se vores forskellige tilbud her:
Undervisning i dit hjem, hos underviser eller et helt andet sted.
Undervisning på din skole i Odenseområdet. Dette kræver dog, at Mikkels Musikskole har et samarbejde med skolen. Læs mere om, hvad du selv gøre i den forbindelse her.
Lige nu samarbejder vi med Ådalskolen og Fangel Friskole i Odense, og din skole kan måske også komme på listen. Hvis du har spørgsmål kan du altid få fat på os via formularen her.
Din bas-lærer i Odense
Din underviser bor i dit lokalområde, og måske kender i hinanden på forhånd. Alle vores undervisere i hele landet er pædagogiske i deres læringsstil, og arbejder for at du får mest muligt ud af din undervisning. Du vil få støtte og motivering gennem hele dit modul, og du vil altid blive lyttet til. Udover at være en dygtig bassist, er din underviser også en glimrende guide i musikken. Spørg gerne en gang for meget, end en gang for lidt!
Du kan altid regne med, at vores undervisere er:
Velforberedte og veloplagte.
Opmærksomme på dine ønsker.
Smilende og imødekommende.
Rutinerede bassister.
Sådan matcher vi
Når vi matcher dig med en bas-lærer, gør vi det ud fra dit område. Der er dog også et par andre ting, som vi har med i vores overvejelser fx:
Hvilket instrument du spiller.
Hvilket niveau du er på.
Om du har særlige ønsker.
Musikgenrer ift. bas
Særlige ønsker varierer meget, men måske du ser dig selv i en bestemt genre? Der benyttes forskellige stilarter og teknikker i alle genrer, som kræver forskellige ting af dig som bassist. Din underviser hjælper dig med at forstå, hvad der kræves, så du ved, hvad du kan regne med. Der er mange tilgange til at lære bas. Her får du et lille overblik over et par genrer:
Rock - En genre, hvor du følger trommeslageren tæt, og især stortrommens markeringer. Udover at udgøre backbeatet med trommeslageren, kan du forvente at skulle bruge teknikker som strumming og hammer-on/pull-off.
Jazz - Nøglen til jazzmusik er improvisation, altså evnen til at spille "fra hoften". Jazz bevæger sig flydende, og ofte med mere komplicerede kadencer og rytmer. Som jazzbassist kan du forvente at skulle bruge teknikker som slapping, hammer-on/pull-off og tapping. Akkorder og soloer er ofte også en del af jazz.
Du dikterer, hvor undervisning skal bevæge sig hen. Derfor er det vigtigt, at du siger dine ønsker højt. Hvis du bliver i tvivl, er din underviser fuld af gode ideer og kan ofte sætte gang i processen. Du kan skrive det i din tilmelding, hvis du allerede ved, hvad du ønsker af din undervisning. Så bruger vi det, når vi matcher dig med en lærer.
Bas-undervisningen
Din tryghed står højt på prioriteringslisten, og det er vigtigt at du glæder dig til dine lektioner. Din undervisning foregår på tomandshånd, og der bliver taget højde for din alder og dit niveau. Du vil få vist øvelser i dine lektioner, som du skal øve dig på til næste gang, hvor I lærer noget nyt igen. Det er vigtigt, at du har tålmodighed med din læring, og tager undervisningen i dit eget tempo.
Bas-undervisningens form
Hvis du er nybegynder, vil I typisk starte med at lære bassen lidt at kende via simple øvelser og en smule teori. Teorien er god at have med, fordi den hjælper din forståelse af bassen og musik i det hele taget. Undervisningen udvikler sig i takt med dig, så travlhed er ikke på programmet i undervisningen. Vi har samlet nogle emner, som enhver bassist skal starte med, og du kan undersøge dem allerede nu:
Den rigtige positur og måde at holde bassen på.
Hvordan en bass-line er bygget op.
Hvordan akkorder er bygget op.
Kende tonernes placering og forhold til hinanden.
Din tilgang til bassen
Der er talrige måder at tilgå bassen, og du kan selvfølgelig godt arbejde med flere forskellige teknikker. Det kunne også være, at du har et ønske om:
At synge samtidigt med at du spiller bas.
At spille klassisk bas efter noder.
At spille en bestemt teknik som slap-bas.
Bassen er et skønt instrument at starte på, da du kan se fremskridt ret hurtigt. Bassens mekanik er relativt nem at forstå, til trods for at du kan risikere ømme fingre. Din hud vil blive hårdere med tiden, så det bliver nemmere at spille længere ad gangen.
Hvor lang tid får jeg bas-undervisning?
Når du køber et modul hos os, får du 10 lektioner á 60 minutter hver, udover din gratis prøvetime. Når din prøvetime er afholdt, skal du beslutte om du vil købe et modul. Når dit modul nærmer sig enden, giver vi dig besked, og så kan du forlænge modulet yderligere. Tidshorisonten på et modul er op til, hvad du og underviser aftaler indbyrdes.
Kan vi få en hel time til at gå?
No problem! I løber aldrig tør for ting at lære, og der er altid ny musik at udforske. Bassens tykke strenge kan dog godt være lidt hårde ved hænderne, så husk at tage pauser undervejs. Det er også vigtigt for din indlæring, at du får lidt luft til hjernen. Jeres pauser kan godt bruges fornuftigt, se bare her:
Lav rytmeøvelser.
Træn din stemme (det er altid godt at kunne synge en lille smule).
Lyt til et godt stykke musik og analysér det med din lærer.
Om inspiration
Inspiration er fantastisk når den er der, men den kan være lidt svær at finde. Hvis du gerne vil skrive egen musik, er inspiration vigtig. Du kan opsøge den via live-musik. Her får du stimuleret mange sanser, ift. hvad du ville få på anlægget hjemme i garagen. Din underviser kender Odense og formentlig også de lokale scener, så spørg gerne ind til, hvad der kunne være fedt.
Måske sker der noget fedt på DEXTER i weekenden?
Der kunne være fed rock på Musikhuset Posten i aften?
Eller måske elektronisk musik hos ODEON?
Udforsk gerne mange genrer, også dem som ikke virker som noget for dig ved første øjekast. Du kan aldrig helt vide, hvad der inspirerer dig. Nogle gange kan en tur til teatret eller museet være sagen.
Kom godt i gang med bas-spillet
Bassen er vildt fed, og det er sjovt at lære den at kende. Det er dog vigtigt, at du øver dig mellem dine lektioner, så I ikke skal gentage emner, og du får størst udbytte af undervisningen. Øvning behøver dog ikke at være en tidsrøver, og du kan planlægge din øvning på en overskuelig måde. Her er et par tips til, hvordan du kan få en god øve-struktur, og give dig selv de bedste forudsætninger for at blive den bedste bassist:
Øv dig lidt hver dag (10 min. gerne mere).
Vælg selv, hvad du spiller, så du har lyst til at øve.
Find et godt rum, hvor bassen er nem at hive frem.
Inddrag gerne dine venner i din øvning. Det er sjovt at spille flere sammen.
Tag en pause, hvis det bliver uoverskueligt.
Øv dig når du lige har lidt tid (fx kan du øve skalaer, mens du ser tv).
Din egen bas
Du kender vel følelsen af at have andre folks sko på? Det er lidt det samme med instrumenter. De føles alle forskelligt, og din egen vil være at foretrække. Hvis du har din egen hjemmebane-bas, kan du også øve mellem dine lektioner. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at købe en bas, og der medfølger alt udstyr som forstærker, kabler osv. Du kan også besøge en musikforretning, og prøve en masse forskellige modeller af, før du beslutter dig.
Det allervigtigste når du vælger en bas, er at den føles rigtigt i dine hænder. Du skal have lyst til at spille på din bas, så vælg en der er indbydende for netop dig.
Coronasikker basundervisning
Vi befinder os i en speciel tid, men du kan stadigvæk få undervisning i musik. Mange vil gerne undgå større forsamlinger, og her kan hjemmeundervisning være helt perfekt. Alle vores undervisere følger regeringens retningslinjer, og vi har også lavet vores egne Corona-hensyn. Vores hensyn er direkte målrettet musikundervisningen. Du kan læse mere om dem lige her.
Hvis du har særlige behov eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os for mere information.
Om bassen
Når vi ser en bas i dag, er den oftest udstyret med 4 strenge. Den kan dog fås med helt op til 10 strenge. Det gælder både akustiske og elektriske basser, hvor den elektriske bas bruges mest i band/gruppe-sammenhæng.
Bassen kan fås som båndløs, hvis du foretrækker ultimativ mobilitet.
Stem din bas
En bas stemmes i kvarter ligesom en guitar, men klinger dog en oktav dybere end guitaren.
Det vil sige at standard-stemningen er E, A, D, og G oppefra.
Bassens komponenter
En bas er konstrueret af hoved, hals og krop. På hovedet sidder stemmeskruerne. Halsen er der, hvor du sætter fingrene for at ramme bestemte toner. Kroppen sørger for lyden enten via egenresonans (akustisk) eller pickupper (elektrisk).
En akustisk bas er hul, og for det meste bygget af træ. Vibrationerne, som du skaber ved at slå en streng an, resonerer i kroppen og forstærker lyden gennem hullet i kassen. Denne type lyder meget afdæmpet og behageligt og fås også med output til forstærker.
En elektrisk bas har pickupper installeret på kroppen, som er mikrofoner, der opfanger lyden fra strengene. Lyden sendes ind i forstærkeren gennem et jack-jack kabel, og forstærkes ud i rummet via enheden i forstærkeren. En elektrisk bas skal altså bruge forstærkning, da den ikke har en klangkasse. Du kan kombinere din elektriske bas med forskellige effektpedaler, for at skabe en unik sound.
Din egen lyd
Nogle gange skal du lede lidt efter den helt rigtige sound, men du finder kun ud af det, hvis du tester ting af. Vær gerne nysgerrig på hvad bassen kan, og udforsk de forskellige muligheder som fx effektpedaler og forskellige stemninger. Din underviser hjælper dig selvfølgelig på vej, så du ikke er alene om det.
Du kan ofte finde god inspiration på Youtube, som har mange videoer om at spille bas.
Inspiration til at spille bas
Det er en god ide at lytte til ny musik regelmæssigt, så du ikke går glip af noget fedt. At kunne lytte til og analysere musik er meget nyttigt, hvis du vil omsætte lyd til praksis. Din underviser kan anbefale tonsvis af fed musik. Vær ikke kræsen med genrerne. Vi har samlet en lille liste over legendariske bassister, hvor du kan starte:
- Flea (Red Hot Chili Peppers)
- Nikki Sixx (Motley Crüe)
- Esperanza Spalding
- Paul McCartney (Beatles m.m.)
- Carol Kaye
- John Entwistle
- James Jamerson
Mikkels Musikskole leverer undervisning i mange strengeinstrumenter, så du kan også finde undervisning i fx ukulele, mandolin og banjo. Det er selvfølgelig også muligt at starte på flere instrumenter, hvis du ønsker det. Hvis du har brug for rådgivning eller andet, kan du altid kontakte os. Vi vil meget gerne være med til at starte din musik-drøm!