Violinundervisning i København

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille violin i København

Har du overvejet spille violin? Måske spiller du allerede, men vil gerne være endnu bedre? Uanset om du er barn, voksen, begynder eller ekspert, har vi en underviser til dig. Mikkels Musikskole leverer violinundervisning i øjenhøjde, direkte hjem i din egen stue. Du kan selv bestemme, hvornår du vil undervises, så du får et meget fleksibelt modul. Hvis du køber et modul hos os, kan du være sikker på:

  • En pædagogisk og dygtig lærer.

  • En helt gratis og uforpligtende prøvetime.

  • En underviser, som er lokal i dit område.

  • Undervisning specielt til dig.

Hvor i København kan jeg få violinundervisning?

Mikkels Musikskole er på hjemmebane i København, da vi har kontor i København SV og lager på Frederiksberg. Alle vores undervisere er også lokale københavnere, og vi har rigtig mange violinundervisere i byen. Du kan altid finde en underviser i fx:

  • Vesterbro

  • Østerbro

  • Valby

  • Nørrebro

  • København K

Hvis du bor områderne omkring København, så er vi også stærkt repræsenteret der. Vi har også mange undervisere i fx: Glostrup, Rødovre, Husum, Lyngby, Vanløse, Taastrup, Amager, Brønshøj og Sydhavn. Vi er til stede mange flere steder, så vær ikke nervøs, hvis din by ikke står her. 

Københavns bedste hjemmeundervisning

Vi mener at alle har ret til undervisning i musik, til en ordentlig pris og uden store logistiske udfordringer. Vi vil gerne opfylde din musik-drøm, og derfor tilpasser vi undervisningen specielt til dine behov og ønsker. Du kan altid bestemme hvad du vil lære, og din underviser vil altid tage dig alvorligt. Du og underviser planlægger dine timer direkte, hvilket gør dit modul meget fleksibelt.

Vi har nogle forskellige tilbud du kan vælge mellem:

Kontakt os gerne via kontaktformularen her, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning. Herunder kan du se de skoler i københavnsområdet, som vi arbejder sammen med for tiden:

  • Hundige Lille Skole - i Hundige, Greve Kommune

  • Vestegnens Privatskole - i Taastrup

  • Sankt Knud Lavard Skole - i Lyngby

Din violinunderviser i København

Din violinlærer bor i København, og måske kender I allerede hinanden. Alle vores undervisere fokuserer på dine ønsker, så undervisningen kan give dig værdi. Vores undervisere er alle forskellige musikere med forskellige musikalske uddannelser og baggrunde. Undervisningen varierer altså fra elev til elev, men vil altid være specielt til dig.

Det er vigtigt, at du kommunikerer dine ønsker ud til din lærer, så I kan arbejde med dine emner. Der er intet som er fjollet, hvis det betyder noget for dig. Din underviser er en god guide i musikken, og vil hjælpe dig med at finde din helt egen stil, gennem dine ønsker.

Vores violinlærere er altid:

  • Fagligt dygtige violinister.

  • Smilende og støttende.

  • Pædagogiske i deres læringsstil.

Når du bliver matchet med en underviser, gør vi det ud fra dit område. Men der er også nogle andre emner, som gør sig gældende fx:

  • Dit instrument.

  • Dit niveau.

  • Personlige ønsker.

Musikgenrer og violinen

Du kender dine personlige ønsker bedst, og det kan være mange ting, men måske du stræber efter en bestemt genre? Der er en jungle af genrer, og det kan være svært at navigere rundt i dem. Din violinlærer vil hjælpe dig med at adskille dem, og med at forstå hvad forskellige genrer kræver af dig. Måske er du til klassisk musik? Eller har set dig selv spille country-rock? Her får du et par eksempler på, hvad du skal mestre i bestemte genrer:

  • Country - Her er du ofte den eneste violinist i gruppen, og du kan forvente at skulle spille fængende hooks, og en solo eller to. Du skal tænke over, hvordan du placerer dig i lydbilledet, og om du understøtter de andre musikere.

  • Jazz - En meget stor genre, som er endeløs. Jazz byder på avancerede rytmer og akkorder, men mest af alt improvisation. Altså at spille det som der falder dig ind og følge musikken flydende.

  • Klassisk - Denne genre betegnes som "kunstmusik", og har fandtes i mange hundrede år. At være klassisk violinist kræver en særlig disciplin og dedikation. Mange mennesker vil være afhængige af, at alle kan deres ting, fordi du formentlig kommer til at spille i et stort orkester.

Som violinist er det altid godt at kunne læse noder, uanset hvilken genre du spiller. Noder er, så at sige, violinens sprog. Hvis du er i tvivl om genrer, vil din underviser selvfølgelig hjælpe. Ved du allerede nu, hvad du vil lære, så skriv det til os i din tilmelding her. Så har vi det med i overvejelserne, når vi matcher dig med en underviser.

Selve violinundervisningen

Det er vigtigt, at du føler dig tryg i din undervisning, og at I slutter hver eneste lektion med et stort smil. Derfor underviser vores violinlærere i øjenhøjde med dig, og tage højde for din personlige læringsproces. I vil gennemgå øvelser til lektionerne, og så skal du øve til næste gang, hvor I vil bygge mere ovenpå. Vi tager tingene i dit tempo, så du ikke føler dig stresset over øvelserne.

Violinundervisningens form

I vil ofte starte med simple teknikker og teori, hvis du er ny på violinen. Teorien er vigtig for, at du forstå violinen og musik i det hele taget. I vil begynde med din positur, og hvordan du holder violinen og buen. Rene toner kræver rigtig teknik, og det vil I også arbejde på i starten.

Fundamentet for din fremtidige udvikling bliver lagt i begyndelsen, og derfor er god teknik meget afgørende for det lange løb. Forkert indlærte teknikker kan være utroligt besværlige at slippe af med igen, så brug tid på det i starten. Her er eksempler på, hvad i vil gennemgå i de første lektioner:

  • Hvordan du holder violinen (fx ved hagestøtte eller skulderstøtte).

  • Hvordan du holder og vinkler buen på strengene.

  • Hvordan du intonerer bedst.

  • Hvor du skal sætte fingrene.

  • Senere vil I begynde at arbejde med fx noder og simple melodier.

Undervisningens indhold

Der findes mange glimrende Youtube-videoer, som viser hvordan det er, at være ny på violinen. Hvis du har tid, så gå på opdagelse der. Det kunne også være du havde andre ønsker? Det kunne måske være:

  • At indgå i et band.

  • At skrive egne melodier.

  • At lære at improvisere.

Hvor lang tid får jeg violinundervisning?

Planlægningen af dine lektioner, foregår direkte mellem dig og underviser.  Et modul består af 10 lektioner á 60 minutter hver, udover din gratis prøvetime. Først når du har haft din gratis og uforpligtende prøvetime, skal du beslutte, om du vil købe et modul. Når modulet er ved at slutte giver vi dig besked, og så kan du forlænge dit modul, hvis du ønsker. 

Der er ingen tidshorisont for, hvor mange moduler, du kan forlænge med.

Kan vi få en hel time til at gå?

Ja! En time kan virke som lang tid, men det er også godt, at I holder pauser i undervisningen. Det er godt for indlæringen, at hjernen får pusterum. Så læg violinen væk en gang imellem og lav nogle andre øvelser med din underviser. Det kunne fx være:

  • At udforske noget ny musik, og analysere med din lærer.

  • At lave rytmeøvelser.

  • At få strukket kroppen ud.

Om inspiration

At finde inspiration kan være både nemt og svært. Hvis det virker svært at finde, så forsøg dig med live-musik. Dette er meget effektivt, fordi dine sanser stimuleres på en anden måde, end hvis du lytter til en indspilning. København har en stor musikkultur, og din underviser kender scenerne i lokalområdet. Spørg gerne ind til fede oplevelser, og hold din horisont åben. Du ved aldrig, hvad der inspirerer dig.

    • Skal du se metal på High Voltage?

    • Måske noget god jazz på La Fontaine?

    • Der er et big band til Fredagsrock i Tivoli?

Nogle gange skal der noget helt andet til, som en tur i teatret eller et museumsbesøg. Undersøg gerne alt der virker interessant, og så skal inspirationen nok komme til dig. 

Kom godt i gang med violinen

Violinen er et udfordrende instrument, det er ingen hemmelighed. Tålmodighed og øvning er nøglen, til at blive en dygtig violinist. Din undervisning skal være sjov, men hvis du ikke øver, så rykker du dig heller ikke meget. Øvning kan planlægges nemt og bekvemt, så du ikke skal stresse over det. Her er et par tips til struktureringen af din øvning:

  • Lidt øvning hver dag, er bedre end intet (10 min. gerne mere).

  • Spil det, som du har lyst til.

  • Find violinist-kanaler på Youtube, som virker gode for dig.

  • Sæt mål for din øvning fx "i dag skal jeg lave en ren tone".

Din egen violin

Det er smart at have sin egen violin, så kan du også øve dig mellem dine lektioner. En violin er et meget personligt instrument, og du skal være tryg på din violin. Hver violin har sin egen personlighed, og du skal vælge en, som passer til din egen personlighed. Violiner fås i både voksen- og børnestørrelser, så vær opmærksom på dette.

Hvis du ikke har en violin, vil vi hellere end gerne hjælpe dig med køb af en violin. Hos Mikkels Musikskole medfølger der bue og flightcase, som gør det nemt for dig, at fragte violinen rundt. 

Coronasikker saxofonundervisning

Du kan undgå større forsamlinger, ved at blive undervist i dit eget hjem. Vi følger alle regeringens retningslinjer, og vi har også vores egne hensyn, som er målrettet musikundervisning. Du kan læse mere om vores egne tiltag her.

Violinens historie og anatomi

Violinen er opfundet i Italien omkring år 1550, og er blevet udviklet meget siden. Antonius Stradivarius er en legende i det tidlige violin-byggeri, og hans originale modeller kan i dag koste mange millioner kroner. Violinen og klaveret er de to instrumenter, som der er skrevet flest musikstykker til.

Violinen hører til gruppen af strygere, fordi strengene stryges med buen. Buen er lavet af hestehår og træ, som smøres harpiks for at få bedre fat i strengene. Når strengene vibrerer, bliver det til lydbølger inde i violinen, som sendes ud gennem de flotte f-huller.

Violintyper

Violinens familiemedlemmer er bratsch/viola, cello og kontrabas. Violin betyder "lille strengeinstrument" på italiensk, hvilket er passende, da violinen er den mindste i familien. Her er et par eksempler, på andre medlemmer i gruppen:

  • Bratsch/viola - Dette instrument er altstemmen i gruppen og stemmes en kvint under violinen. Det giver en lidt mørkere, og fyldigere lyd end violinens.

  • Cello - Spiller tenor stemmen og stemmes en oktav under bratschen. For det meste spiller cellister siddende.

  • Kontrabas - Den største i familien med den dybeste lyd. Dette instrument er bassen i lydbilledet, og stemmes i kvarter og ikke kvinter, som de andre i familien. Kontrabas spilles både med og uden bue.

Pas på dine ører

Violinen spiller tæt på dit øre, og endda meget kraftigt. Høreskader hos violinister er meget almindelige, og derfor anbefaler vi, at du benytter ørepropper eller høreværn, når du spiller. Der er mange typer, som ikke ødelægger fornøjelsen ved at spille, så undersøg markedet for det rigtige til dig. Det er vigtigt, at du beskytter dine ører fra starten, så du også har din hørelse, når du bliver 60. 

Er du ivrig efter at komme i gang?

Du kan finde mange Youtube-videoer, som viser hvordan det er, at være ny violinist. Prøv også at besøge app-store for gode apps, som kan hjælpe dig med teori. Teorien er et godt sted at starte, så brug endelig lidt tid på det. 

Inspiration til at spille violin

Det vigtigste værktøj en musiker har, er at kunne lytte til og analysere musik. Vi har lavet en liste over vigtige violinister, som du kan tjekke ud. Disse kunstnere er forskellige, og det er smart at høre meget forskellige musik:

  • Antonio Vivaldi

  • Sarah Chang

  • Itzhak Perlman

  • Natalie Ann MacMaster

  • Alison Krauss

  • Stephane Grappelli

Hvis du er blevet interesseret i fx cello, kontrabas og bratsch, har vi også undervisning i disse. Vi har også undervisning i musikteori og hørelære (3 elever max), hvis du vil gøre dine ører skarpere. Lige meget hvad du ønsker, så er vi klar til at hjælpe dig. Vi vil altid gerne rådgive dig hvis du bliver i tvivl, så kontakt os endelig.