Trommeundervisning i Odense

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille trommer i Odense

Har du altid drømt om at spille trommer? Eller leder du efter en mulighed for at blive endnu bedre? Mikkels Musikskole kan levere trommeundervisning hjem i din stue, og vi har undervisning på alle niveauer fra begynder til ekspert. Alle vores undervisere i Odense er lokale, og du beslutter selv hvor og hvornår, du vil undervises. Vi har trommelærere i hele landet, og vi er rigtig mange i Odense. Hos os får du altid:

  • Trommelektioner hjemme hos dig.

  • Trommelektioner på et tidspunkt, der passer dig.

  • En gratis prøvetime, helt uforpligtende!

  • Undervisning skræddersyet til dig.

  • Undervisning i øjenhøjde, om du er voksen eller barn.

  • En rutineret og pædagogisk underviser.

Lær mere om trommerne sammen med vores underviser Gustav på youtube lige her:

Hvor i Odense kan jeg få trommeundervisning?

Vi har mange undervisere i Odense, og du kan altid finde en lærer i områderne:

  • Odense C

  • Odense M

  • Odense S

  • Odense SV

  • Odense N

Vi har også trommeundervisere i områderne omkring Odense. Så frygt ej, hvis du fx bor i: Næsby, Højstrup, Hjallese, Lumby, Højby eller Korup. Hvis dit område ikke er nævnt her, betyder det ikke, at det er umuligt at finde undervisere! Mange af vores undervisere har eget transportmiddel, og kan komme nemt rundt.

Mikkels Musikskoles kontor ligger i København SV, men alle vores undervisere i Odense er lokale, og kender området godt. 

Odenses bedste hjemmeundervisning

Vi arbejder hver dag for, at alle får mulighed, for at lære at spille musik uanset økonomi, placering og niveau. Du skal blive til den trommeslager, du drømmer om, og derfor arbejder vi hårdt for, at du får den undervisning, som passer bedst til dig. Vi ønsker at du får et fleksibelt forløb, som passer til din hverdag, og derfor kan du selv aftale tid og sted med din underviser. Vi har forskellige tilbud, og du kan vælge:

Du kan tjekke, om din skole er på vores liste over samarbejder, via vores tilmeldingen på skoler her. Du er også velkommen til at sende os en mail via kontaktformularen her. Lige nu samarbejder vi fx med Ådalskolen og Fangel Friskole i Odense, og vi har plads til mange flere samarbejder.

Din trommeunderviser i Odense 

Det vigtigste for os er, at din undervisning giver dig stor værdi og glæde. Det kan være hårdt at begynde på et nyt instrument, men din underviser vil altid støtte og motivere dig. Pædagogikken er i højsæde hos vores lærere, og de vil altid sørge for tryg og hyggelig undervisning.

Hele målet for undervisningen er, at du får realiseret dine ideer og drømme. Derfor har du altid mulighed for, at blive undervist i netop det, som du ønsker. Du kan stole på, at din underviser altid er:

  • Dygtige trommeslagere.

  • Opmærksomme på dine behov.

  • Fra dit lokalområde i Odense

Alle vores undervisere over hele landet, underviser i deres eget lokalområde. Derfor kan være, at du allerede kender din trommelærer på forhånd. Når vi matcher dig med en lærer, gør vi det ud fra dit område Odense, men også ud fra:

  • Instrument.

  • Niveau.

  • Evt. specielle ønsker.

Musikgenrer og trommer

Et specielt ønske ift. din undervisning kan være mange ting fx vil du helst spille elektrisk, det skal være efter noder, eller måske er der én musikgenre, som du ser dig selv i. Der findes vildt mange forskellige genrer og subgenrer, og de kan være svære at skelne fra hinanden. Det er godt at være i stand til at navigere i de mange genrer. Du kunne måske tænke dig at spille rock? Måske er du mere til countrymusik? Uanset, om du kan lide det ene eller det andet, er der bestemte kendetegn, som er vigtige at kende til. Her er et par eksempler ift. trommer:

  • Rock - En genre, der spænder meget bredt, men grundlæggende rock-rytmer bygger på kraftige lilletrommeslag på taktslag 2 og 4, og stortrommeslag på taktslag 1 og 3. Dette er grundessensen af rock, og kaldes et "backbeat". I rockmusik arbejder trommeslagere især sammen med bassisten, for at skabe en kraftig og solid bund i musikken.

  • Jazz - Denne genre stammer fra 1920'ernes USA, og bygger på improvisation. En jazztrommeslager skal kunne bevæge sig flydende med andre musikere, og dette kræver stor tilstedeværelse i musikken. Jazz adskiller sig fra andre genrer, fordi musikken ofte bevæger sig meget frit omkring, og man skal være klar på lidt af hvert.

  • Punkaggressiv - Denne genre voksede ud af 1970'ernes rockmusik og rebelske subkulturer, og er en aggressiv og rå udtryksform. Karakteristisk for punk-trommer er, at tempoet ofte er meget højt. Lilletrommens slag ligger ofte "off-beat", mens stortrommen kører hurtige dobbeltslag, og hi-hatten typisk er ret åben.

Du får altid muligheden for at bestemme, hvad du vil undervises i, men din underviser kan selvfølgelig hjælpe dig med at vælge, hvis du er i tvivl. Hvis du allerede nu ved, hvad du kunne tænke dig at lære, så skriv det til os i din tilmelding. Så har vi det med i tankerne, når vi matcher dig med en underviser. 

Selve trommeundervisningen

Alle vores undervisere har forskellig musikalsk baggrund, og undervisningen er derfor altid forskellig fra elev til elev. Hver trommeslager skal finde sin unikke stil, og der er mange veje at udforske. Din trommelærer kan hjælpe dig til at forstå forskellige teknikker og genrer, så du selv kan begå dig i musikkens store verden.

Trommeundervisningens form

Enhver trommeslager må dog lære nogle basale ting, som er grundlæggende for alle. Hvis du er ny på trommerne, vil I typisk starte med simple øvelser, og når disse er på plads, kan I bygge ovenpå. Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, før du starter til undervisning, så kan du se nogle eksempler på gode begynder-øvelser her:

  • Start ud med langsomme rytmer ca. 70 bpm. Det er sværest at holde langsomme rytmer, og dette har stor betydning når du skal spille hurtigere.

  • Læs op på, hvordan man holder trommestikkerne korrekt, der findes flere måder, og der er en mening med dem alle.

  • Trommernes lydstyrke er forskellig, alt efter hvor hårdt du slår. Øv dig i at spille med jævn lydstyrke.

  • Spil efter en metronom, det er god træning i at holde tempo.

Trommeundervisningens indhold

Der er mange måder at spille trommer på, og sammen med din underviser finder du det helt rigtige til dig. Det kunne være at du fx gerne vil arbejde med:

  • At indgå i et band.

  • At lære at spille efter noder.

  • At bruge dobbelt stortromme-pedal.

Hvis du lærer en forkert teknik, er det rigtig svært at vænne sig til en korrekt. Derfor er det vigtigt, at du lærer at spille rigtigt helt fra start. Det kan virke tungt med mange gentagelser, men det bygger det bedste fundament til, at du bliver en dygtig trommeslager. Du vil opdage at de basale øvelser pludselig virker naturlige, som undervisningen skrider frem, så tab ikke modet!

Hvor lang tid får jeg trommeundervisning?

En privat lektion i trommer varer 60 minutter, og når du har fået din gratis prøvetime, skal du beslutte, om du vil købe et modul. Et modul består af 10 lektioner, og når du dit modul lakker mod enden, får du besked på mail, og du skal derefter beslutte, om du vil forlænge forløbet. Et forløb har ikke en bestemt tidshorisont, da trommelektionerne aftales direkte mellem dig og underviser, og efter dit skema. 

Kan vi få en hel time til at gå?

Ja I kan! Trommer er fysisk hårdt, og du kan risikere at blive træt og ufokuseret. Derfor er det vigtigt, at I holder pauser i undervisningen, så koncentrationen ikke ryger! Pauserne kan dog også bruges fornuftigt fx på:

  • At lytte til en fed sang, og analysere trommerne.

  • At arbejde på en god positur til dig, når du spiller.

  • At få strukket ud, og få gang i blodomløbet.

Find din inspiration

Inspiration og kreativitet hænger unægteligt sammen, og derfor er det rigtig godt, hvis din musikalske horisont er åben. Vi anbefaler, at du lytter til rigtig mange forskellige bands/trommeslagere, for at du kan finde det, der inspirerer dig. Din trommeunderviser er lokal i Odense, og har muligvis kendskab til de lokale spillesteder. Spørg gerne din underviser om fede oplevelser i dit nærområde, som kunne være gode for dig:

  • Måske har DEXTER et lækkert jazzband i weekenden?

  • Skal du høre noget fed hip-hop på Musikhuset Posten i aften?

  • Der kunne være farverig popmusik hos ODEON?

Det er helt normalt at føle sig uinspireret, men bare rolig, inspirationen kommer tilbage igen. Det hjælper ofte at komme ud og mærke musikken helt tæt på. Du kan aldrig være helt sikker på, hvad der inspirerer dig, så vær åben overfor forskellig musik!

Kom godt i gang med trommerne 

At lære at spille trommer skal være en fed oplevelse, men det er vigtigt at øve dig, hvis du vil rykke sig. Hvis du ikke øver dig, kommer i til at gentage mange emner i undervisningen, hvor tiden ellers kunne have været brugt på at lære noget nyt. Vi har samlet nogle gode tips til, hvordan du kan tilrettelægge din øvning, så du får mest ud af din undervisning:

  • Øv dig lidt hver dag. 20 minutter om dagen er bedre end 2 timer en gang om ugen!

  • Spørg en ven eller to om de vil spille med, så bliver det hurtigt sjovt.

  • Undersøg forskellige videoer med trommeøvelser på Youtube.

  • Du behøver ikke et trommesæt for at øve, teknik kan også øves på en papkasse eller dine egne lår!

  • Hvis du kan mærke, at du taber modet på en øvelse, så læg den fra dig, og vend tilbage til den senere. Så spiller du dig ikke blind på musikken.

  • Hav ikke gang i for mange øvelser på én gang, men fokusér hellere på en enkelt ad gangen.

Hvilket trommesæt passer til mig?

Selvfølgelig betyder det noget, om du er voksen eller barn, og trommesæt fås i begge størrelser. Der findes både akustiske og elektroniske trommesæt. Det elektroniske trommesæt larmer væsentligt mindre end det akustiske, og har indgang til headphones. Hvis du foretrækker et akustisk sæt, men ikke kan larme for meget, findes der alternative typer trommestikker som fx whiskers.

Der er mange måder at sætte dit trommesæt sammen på, alt efter hvilken lyd du ønsker. Du kan altid undersøge Youtube, hvor der findes mange videoer om, hvordan man vælger sit første trommesæt.

Mikkels Musikskole er selvfølgelig altid klar til at hjælpe, og du kan altid købe trommer hos os. Hvis du bare søger gode råd, så hjælper vi naturligvis også med det!

Coronasikker trommeundervisning

Hvis du helst ikke vil omgås for mange mennesker på en musikskole, så er hjemmeundervisning et strålende alternativ. Mikkels Musikskole følger alle regeringens retningslinjer, og vi har endda udfærdiget vores egne coronahensyn, direkte rettet mod musikundervisning. Hvis du vil vide mere om vores tiltag, kan du læse mere her.

Trommesættet og dets historie

Før starten af 1900-tallet spillede musikere på enkelte rytmeinstrumenter, og det gav både pladsmangel på scenen, og lagde økonomisk pres på teatre og spillesteder. Hvis man ønskede en bestemt lyd i en forestilling, måtte man finde en musiker, der spillede netop det instrument, der passede. Der var behov for en mere effektiv model, hvis teatre/spillesteder skulle overleve.

Da trommesættet kom til, kunne en person pludselig udføre, hvad der før var 3-4 mands arbejde. Trommesættet blev et kæmpe hit, da det både sparede sceneplads, men også gav en kæmpe økonomisk besparelse. Udover det praktiske ved trommesættet var det nyskabende, at have kun en person, som rytmisk anker i en gruppe.

Dette var med til at forme moderne rytmisk musik, men i særdeleshed jazz-musikken, som var i rivende udvikling på denne tid. I dag består et trommesæt af mange forskellige dele, alt efter trommeslagerens stil og musikkens udtryk. For det meste ser man dog:

  • Stortromme - Dyb klang og stor diameter, trommen anvender fodpedal.

  • Lilletromme - Der findes en "seiding" på undersiden af denne tromme, som resulterer i et resolut og skarpt slag.

  • Hi-hat - To bækkener på et stativ med en fodpedal. Fodpedalen åbner og lukker de to bækkener, alt efter hvor skarp og diskant du ønsker lyden.

  • Tammer - Typisk har du to tam'er, en gulv-tam og en sidetam. Gulvtam'en er en dyb tromme, som står på gulvet og har en meget hul og rungende lyd. 1-2 sidetam'er kan sættes på stortrommen, disse har en lysere lyd en gulvtammen. Alle tammer bruges typisk til "fills" eller overgange.

  • Bækkener - Du kan få mange forskellige bækkener, og det er meget individuelt hvad der er behov for. To klassiske bækkentyper er ride-bækkenet og crash-bækkenet. Ride-bækkenet har stor diameter og er tykt, derfor klinger det i lang tid med dyb klang. Crash-bækkenet er mindre, og giver en skarp og meget kraftig lyd.

Pas på dine ører! 

Nu bliver det lidt alvorligt, men der er en god grund til det. Høreskader er desværre meget almindelige for musikere, men særligt trommeslagere, da trommerne giver højt lydtryk. Derfor er det virkelig vigtigt, at du beskytter dine ører, ved at anvende ørepropper eller høreværn, når du spiller, både med og uden band. Der findes mange typer høreværn, som ikke ødelægger fornøjelsen ved at spille, så undersøg markedet for det rigtige til dig. 

Er du ivrig efter at komme i gang?

Hvis du bare må og skal i gang med trommerne nu, findes der mange metronomer i app-store, som du kan bruge til at øve din taktfasthed. Hvis det ikke er nok, så kan du altid finde hundredvis af tutorial-videoer på Youtube, som kan sætte dig godt i gang med øvningen. 

Inspiration til dit trommespil 

En af musikerens vigtigste værktøjer, er evnen til at kunne lytte fokuseret til musik. Hvis du mestrer denne egenskab, får du nemmere ved at omsætte det, du hører, til praksis. Du kan allerede nu begynde at træne din evne til at skille instrumenter fra hinanden i et nummer. Her kommer der nogle gode forslag til hvor du kan begynde:

  • Neil Perth (Rush)
  • Mike Portnoy (Dream Theater) 
  • Dave Grohl (Nirvana)
  • John Bonham (Led Zeppelin)
  • Dotti Dodgion (jazz)
  • Ihan Haydar (L.I.G.A)
  • Meg White (White Stripes)
  • Kate Schellenbach (Beastie Boys)
  • Jody Linscott (The Who)
  • Phil Collins (Genesis)
  • Moe Tucker (Velvet Underground)
  • Sheila E (Prince)
  • Ben Thatcher (Royal Blood).

Hvis din interesse ligger i andet slagtøj, så har vi også hold i både percussion og klassisk slagtøj. Hvis du gerne vil forbedre din teoretiske viden, kan du overveje vores hørelære-undervisning. Hvis du har nogen spørgsmål er vores telefon altid åben, og vi vil altid gerne hjælpe dig med at komme godt i gang.