Trommeundervisning i Aalborg

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille trommer i Aalborg

Har du drømt om at spille trommer? Måske spiller du allerede, men vil være endnu bedre? Mikkels Musikskole kan sørge for trommeundervisning til dig, og endda hjemme hos dig selv. Alle vores undervisere er lokale i Aalborg, og det er op til dig, hvor og hvornår du vil undervises. Vi har undervisere til alle niveauer, både begynder og øvet. Vi dækker hele landet, men vi har rigtig mange undervisere i Aalborg. Hos os kan du altid:

  • Bestemme tid og sted.

  • Få en gratis og uforpligtende prøvetime.

  • Få undervisning med dig i centrum.

  • Få undervisning uanset din alder.

  • Stole på, at du får en dygtig og pædagogisk underviser.

Lær mere om trommerne og om, hvad det vil sige at blive undervist i trommer, sammen med vores underviser Gustav på Youtube her:

Hvor i Aalborg kan jeg få trommeundervisning?

Vi er stærkt til stede i Aalborg og nærområderne, så du kan altid få undervisning i fx disse områder:

  • Aalborg Centrum

  • Vestbyen

  • Nørresundby

  • Aalborg SV

Hvis du har bopæl i Aalborgs nærområder, så er vi også til stede der! Det betyder, du også kan få undervisning i fx: Hasseris, Øster Sundby, Nørre Tranders og Lindholm. Hvis dit område ikke står her, skal du ikke blive nervøs. Disse er blot eksempler, og vi er til stede i mange flere områder.

Mikkels Musikskole bor i København, men din underviser er Aalborg-lokal og kender området godt. 

Aalborgs bedste hjemmeundervisning

Alle skal have mulighed for at modtage undervisning i musik, uanset hvilket budget du har, og hvor du bor. Det er vores hovedmål, men samtidigt stræber vi efter at gøre dig til den trommeslager, du drømmer om. Du får unik undervisning, som er tilpasset dig, og planlægning af timer foregår direkte mellem dig og underviser, hvilket giver et fleksibelt forløb. Du har forskellige muligheder for undervisning:

Listen over skoler vi samarbejder med finder du ved tilmeldingen. Måske er din skole allerede på?

Hvis ikke, kan du altid sende en mail via kontaktformularen her. Lige nu samarbejder vi fx med Mentiqa Nordjylland i Nørresundby.

Din trommeunderviser i Aalborg

Som før nævnt, bor din underviser i Aalborg eller nærområderne, så det kan være, at du kender din underviser på forhånd. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og hørt, og derfor har du medbestemmelse i, hvordan du vil undervises. Din underviser er også en god guide til musikken, og er selvfølgelig altid klar med ideer.

Det ultimative mål for os er, at du bliver den trommeslager, du ønsker. Så hvis der er noget, som du brænder for, så sig det til din underviser, så I kan arbejde med det. Det kan godt være hårdt at lære at spille, men din underviser vil altid støtte og motivere dig. Du kan altid regne med:

  • En dygtig og nærværende underviser.

  • At din underviser lytter til dig.

  • De er lokale Aalborg-gensere.

Når vi matcher dig med en underviser, gør vi det ud fra dit område Aalborg. Vi tager dog også andre ting med i vores overvejelser fx:

  • Instrument.

  • Niveau.

  • Evt. specifikke ønsker.

Musikgenrer ift. trommer

Specifikke ønsker kan være meget forskellige, men måske er der en bestemt genre du vil spille? Det er godt at kunne navigere i musikkens verden, og at du kan skille de mange genrer fra hinanden. Det hjælper din underviser selvfølgelig med, hvis du er i tvivl. Måske er interesseret i jazzmusik? Måske er du mere hårdtslående og vil spille rock? Alle genrer har bestemte kendetegn, som er gode at kende til, og du får et par eksempler her:

  • Rock - Dette er en fundamental genre, med utallige undergenrer. Klassiske rockrytmer kendetegnes dog ved lilletrommeslag på taktslag 2 og 4, og stortrommeslag på 1 og 3. Dette kaldes et backbeat og er rygraden i rockmusik. Rock-trommeslagere arbejder sammen med især bassisten for at skabe et solidt fundament i musikken.

  • Jazz - En genre som udsprang i 1920'ernes USA, og som har været i udvikling lige siden. Jazz bygger grundlæggende på improvisation, og kræver stor tilstedeværelse i musikken. Som jazz-trommeslager skal du kunne bevæge dig flydende med resten af bandet, ofte i ret komplicerede taktarter.

  • Punk - 1970'ernes rebelske subkulturer videreudviklede rockmusikken, og rå og ufiltreret musik kaldet punk-musik. Kendetegnene ved punk er højt tempo, off-beat lilletrommeslag, og hurtige dobbeltslag på stortrommen. Udover musikken er punk også en kultur og tøjstil, som stadigvæk er meget aktuel i Berlin.

Hvad du vil spille er helt op til dig, men tag dig endelig god tid til at finde ud af det, og udforsk en masse musik. Hvis du allerede nu ved, hvad du kunne tænke dig, så skriv det i forbindelse med din tilmelding her. Så har vi det med, når vi finder en underviser til dig.  

Selve trommeundervisningen

Vi har forskellige undervisere med mange forskellige erfaringer, og din undervisning bliver derfor unik. Det vigtigste er, at du kommunikerer dine ønsker ud til din underviser, så du kan få udforsket de områder, du ønsker. Der findes mange teknikker og stilarter, og din underviser vil hjælpe dig til at forstå dem, og hvordan de kan bruges. 

Trommeundervisningens form

Hvis du er begynder, vil I typisk starte med simple øvelser og derefter bygge ovenpå. Der er grundlæggende færdigheder, som alle trommeslagere skal mestre, og starten er det vigtigste tidspunkt at lære dem. Det er smart at læse lidt op på de grundlæggende ting, også før du starter. Her får du et par eksempler:

  • Spil langsomt ca. 70 bpm i starten! Det bygger et godt fundament til hurtige rytmer.

  • Din positur er vigtig, når du spiller, også hvordan du holder trommestikkerne.

  • Øv dig i at spille i et ensartet lydniveau, trommer giver forskellig lyd alt efter, hvor hårdt du slår.

  • Spil med en metronom, det er formidabel træning i at holde tempo.

Trommeundervisningens indhold

Måske har du andre ønsker for, hvordan du vil arbejde med trommerne. Sammen med din underviser finder i det rigtige til dig, det kunne fx være:

  • At være en del af et band.

  • At spille efter noder.

  • At bruge dobbelt stortromme-pedal.

Det er vigtigt, at lære at spille korrekt i starten, da en forkert indlært teknik er meget svær at vænne sig af med. Fundamentet for din fremtidige udvikling er vigtig, og derfor vil I gentage mange øvelser til, de sidder på rygraden. Det vil i længden gøre dig til en dygtig trommeslager, men kan virke tungt til at begynde med. Tab ikke modet! Lige pludselig falder det dig naturligt, og så får du overskud i dit spil.  

Hvor lang tid får jeg trommeundervisning?

Hver lektion tager 60 minutter, og et modul består af 10 lektioner. Planlægningen af din undervisning foregår mellem dig og underviser, og der er derfor ingen tidshorisont. Efter din gratis prøvetime skal du beslutte, om du vil købe et modul, og vi sender dig en besked, når modulet er ved at være slut. Så skal du tage stilling til, om du vil forlænge forløbet. 

Kan vi få en hel time til at gå?

Jeps! Det kan være hårdt for kroppen at spille trommer, så det er vigtigt, at I holder pauser i undervisningen. Man kan spille sig blind på en øvelse, og så er det bedst at komme på afstand af den. Her er forslag til, hvordan i kan bruge jeres pauser smart:

  • Lyt til noget musik, du ikke har hørt før.

  • Afslappende udstrækning af fingre og håndled.

  • Lav noget aktivt og få gang i blodomløbet.

Om inspiration

Du ved aldrig, hvad der kan inspirere dig, så vi anbefaler, at du lytter til mange forskellige bands/trommeslagere. Et åbent sind kommer man langt med, så undersøg forskellige genrer. Din underviser hjælper gerne, og kender formentlig de lokale scener i Aalborg, så spørg endelig ind.

  • Du kunne måske tage til Jazzcenteret?

  • Måske er der bigband-musik på SKRÅEN?

  • Måske er der noget spændende i Musikkens Hus?

Hvis inspirationen ikke kommer med det samme, så vær ikke nervøs! Det er helt normalt, at inspiration kommer og går, men en effektiv løsning er live-musik. Live-elementet gør det muligt at leve sig ind i musikken med dine følelser, og her ligger inspirationen gemt.

Kom godt i gang med trommerne 

Det er vigtigt, at du glæder dig til dine lektioner, men det er også vigtigt at øve mellem lektionerne, hvis du skal udvikle dig. I vil gentage mange ting i undervisningen, hvis du ikke øver dig. Denne tid kunne have været brugt på at lære noget nyt, så husk at få øvet. Vi har samlet nogle gode tips til, hvordan du kan planlægge din øvning på en nem og overskuelig måde:

  • Øv dig lidt hver dag, det er bedre end 1 gang om ugen.

  • Spil med dine venner, det gør det lidt sjovere.

  • Find gode øvelsesvideoer på Youtube.

  • Øvning kræver ikke et trommesæt, en papkasse kan også bruges til at øve teknik.

  • Hvis du mærker frustrationen komme, så tag en pause og vend tilbage senere.

  • Fokusér kun på 2-3 øvelser ad gangen.

Hvilket trommesæt passer til mig?

Du skal være opmærksom på størrelsen på trommesættet fx voksen eller barn. Udover størrelsen findes der både elektroniske og akustiske trommer, hvor de elektroniske larmer mindst. Et elektronisk trommesæt kan spille mange forskellige lyde, og du kan også sætte headphones til. Et akustisk sæt larmer mere, men du kan købe forskellige typer trommestikker som fx whiskers, som larmer mindre.

Vælg dit trommesæt ud fra, hvad du mener passer til dig, og undersøg gerne Youtube for hjælp. Der findes mange videoer om, hvordan du vælger dit første trommesæt. Tænk dig godt om, når du vælger dit sæt, det kommer til at forme din lyd.

Gennem Mikkels Musikskole kan du også købe elektriske trommer, og vi hjælper også gerne med gode råd, hvis du får brug for det. 

Coronasikker trommeundervisning

Hvis du er nervøs for smitterisikoen ved at gå på musikskole, kan hjemmeundervisning være det rigtige for dig. Mikkels Musikskole følger alle regeringens retningslinjer, og vi har også lavet vores egne hensyn, som er direkte rettet mod musikundervisning. Hvis du vil læse mere om vores hensyn, klik her.

Om trommesættet og dets historie

Før i tiden spillede slagtøjsmusikere enkelte instrumenter, og dette gav frygteligt mange mennesker på scenen og mange lønninger at betale. Hvis man ønskede en bestemt lyd, skulle man bruge en bestemt musiker, som spillede net det instrument, der gav lyden. Der var brug for en mere effektiv model, og i starten af 1900-tallet kom trommesættet så til.

Trommesættet blev et kæmpe hit, ikke mindst for jazzmusikken, som var i rivende udvikling på dette tidspunkt. Udover mere plads på scenen og nedbragte udgifter, var det også epokegørende at have en enkelt person som rytmisk motor i en gruppe. Trommesæt kan sættes sammen på mange måder, alt efter, hvilken lyd man ønsker.

Trommesættets opbygning

Et moderne trommesæt består dog ofte af:

  • Stortromme - Dyb klang og stor diameter, kontrolleres med fodpedal. Dette er den største tromme i sættet.

  • Lilletromme - Der sidder en seiding på undersiden af denne tromme, som leverer et skarpt "knald", når man slår på den.

  • Hi-Hat - Disse to bækkener sidder på et stativ, og styres oftest med venstre fod. Fodpedalen kan åbne og lukke bækkenerne, så de klinger længere eller kortere tid.

  • Tammer - Du har typisk to tam'er, en gulv-tam og en sidetam. Gulvtam'en er dyb og står på gulvet. Den giver en meget hul lyd. 1-2 sidetam'er kan monteres på stortrommen, og disse har en lysere lyd en gulvtammen. Tammer bruges ofte til "fills" eller overgange.

  • Bækkener - To bækkener man ser ofte i moderne musik, er ride-bækkenet og crash-bækkenet. Ride-bækkenet klinger dybt og længe, og er et større og tykkere bækken. Crash-bækkenet er mindre, og giver en kraftig og skarp lyd. 

Pas på dine ører! 

Desværre er der mange trommeslagere, der lider af høreskader. Trommerne spiller meget højt, og vi anbefaler altid, at du bruger ørepropper eller høreværn, når du spiller og øver. Hørelsen er meget følsom, og mange høreskader er desværre permanente, så pas på dig selv. Høreværn er også smarte at have, når man skal til koncert eller andet, som støjer. Der findes mange høreværn, som ikke ødelægger oplevelsen ved at spille, så undersøg hvilke, der er bedst til dig. 

Er du ivrig efter at komme i gang?

Hvis du slet ikke kan vente, så prøv at downloade en metronom fra appstore. Så kan du øve dig i at være taktfast! Der findes også mange instruktionsvideoer på Youtube, så prøv dig frem. Det er altid en god ide at være velforberedt til din første lektion.

Inspiration til dit trommespil 

Hvis du lytter til mange forskellige musikere/bands, er der en god mulighed for, at du vil blive stimuleret kreativt. Derfor anbefaler vi altid, at du holder dig åben og hører mange forskellige genrer. Prøv at se, om du kan skille instrumenterne fra hinanden, når du lytter til musik. Vi har samlet nogle forslag til, hvor du kan starte:

  • Ihan Haydar (L.I.G.A)
  • Neil Perth (Rush)
  • Mike Portnoy (Dream Theater)
  • Dave Grohl (Nirvana)
  • John Bonham (Led Zeppelin)
  • Dotti Dodgion (jazz) 
  • Meg White (White Stripes)
  • Kate Schellenbach (Beastie Boys)
  • Jody Linscott (The Who)
  • Phil Collins (Genesis)
  • Moe Tucker (Velvet Underground)
  • Sheila E (Prince)
  • Ben Thatcher (Royal Blood).

Vi har også undervisning i percussion og klassisk slagtøj, hvis det lyder interessant for dig. Din evne til at lytte kan også blive rigtig skarp med vores hørelære-undervisning. Vi er altid klar til at hjælpe dig på din musikalske rejse, så ring endelig til os, når du får brug for det.