Klaverundervisning i Odense
Få en gratis og uforpligtende prøvetime
Lær at spille klaver i Odense
Drømmer du om at spille klaver og bor du i Odense? Så er du havnet det HELT RIGTIGE sted. I Mikkels Musikskole har vi nemlig masser af klaverundervisere i Odense, som bare står og venter på dig! hos os får du altid:
- Klaverundervisning hjemme hos dig.
- Klaverundervisning på et tidspunkt, der passer dig.
- Altid en gratis og uforpligtende prøvetime.
- Klaverundervisning på alle niveauer fra begynder til øvet og elite.
Bliv klogere på klaveret sammen med vores underviser Feliks på Youtube:
Hvor i Odense kan jeg få klaverundervisning?
Vi har undervisere fordelt over hele Odense, så der er rig mulighed for at finde den rette til dig. Vi er rigtig godt repræsenteret i:
- Odense N
- Odense SV
- Odense S
- Odense SØ
- Odense M
Bor du udenfor Odense, kommer vores undervisere også hjem til dig. Lige gyldigt om du bor i Dalum, Volsmose, Hjallelse, Tarup, Bellinge, Åsum, Klemens eller Killerup, så vil vi hjælpe med at give dig den musikundervisning, du gerne vil have.
Administrationen i Mikkels Musikskole har hovedsæde i København, men vores undervisere er altid lokale og derfor også lokale i Odense.
Odenses billigste hjemmeundervisning
Vi mener, at musik er godt for udviklingen både hos børn og voksne, og at spille musik bidrager til udviklingen af:
- Sociale kompetencer.
- Kundskaben at lytte til andre og være lydhør.
- Samarbejde på tværs.
- Hjernens evne til sammenspil mellem de to hjernehalvdele.
Og musik kan så utroligt meget mere. Derfor arbejder vi hver dag på at gøre musikundervisning tilgængelig for alle i Danmark, og vi lægger stor vægt på at give undervisning til en god pris og logistisk og geografisk nemt.
Ikke kun hjemmeundervisning
Passer det ikke dig med undervisning i klaver hjemme, så er der selvfølgelig også andre muligheder. Det kan være, du ikke selv har plads til et klaver eller lige vil prøve det af, inden du køber et. Så har du også mulighederne:
- Undervisning hjemme hos underviseren eller i et øvelokale.
- Undervisning på din skole i Odense. Dette kræver dog, at Mikkels Musikskole har et samarbejde med din skole. Læs om, hvordan du selv kan anmode om et samarbejde på siden her.
Måske står jeres skole lige netop og mangler jeres egen musikskole på skolen? I dag samarbejder vi bl.a. med Ådalskolen, Fangel Friskole ved Bellinge, og vi har plads til flere samarbejder! Udfyld kontaktformularen her, hvis vi skal i kontakt med din skole.
Vores klaverundervisere i Odense
Vi tror på, at det er lige så vigtigt, at en underviser har pædagogisk forståelse, som at denne er teknisk dygtig til sit fag. Vores klaverundervisere har forskellige baggrunde for at være gode undervisere, men vi lægger vi altid vægt på, at vores undervisere i Odense er:
- Dygtige til deres fag.
- Pædagogisk anlagte.
- Opmærksom på elevens behov.
- Fra dit lokale område i Odense.
I Mikkels Musikskole har vi undervisere i lokalområder i stort hele landet, og nogle oplever, at de faktisk kender den underviser, de bliver matchet med. Udover geografi har flere følgende kriterier, vi matcher elev og underviser på:
- Instrument.
- Niveau.
- Særlige ønsker.
Musikgenrer
Hvis du har specifikke ønsker til din undervisning, så skal du endelig sige det til din underviser. Hvis du allerede ved det ved din tilmelding, har du mulighed for at skrive det til os i en kommentar på tilmeldingssiden. Så tager vi det med i processen om at finde den rette underviser til dig.
Særlige ønsker kan fx være, du vil spille en helt bestemt genre. Musikgenrer har typisk nogle kendetegn, som din underviser fx kunne tage fat i. Her er et par eksempler:
- Boogie Woogie - En genre som fx er blevet spillet af pianister som Jerry Lee Lewis, Fats Domino og Axel Zwingenberger. Det er en festlig up tempo dansemusik, der er kendetegnet ved, at venstrehånden har en fast basfigur på klaveret, som følger akkordprogressionen. Musikken er ofte bygget op af en 12-takters bluesrundgang.
- Jazz - jazzen musikalske univers kan være spændende at dykke ned i. Der findes mange undergenre, men en ting, der går igen, er improvisationen. Altså evnen til frit at bygge melodiske fraser, som ikke er fastlagt på forhånd. Her skal musikeren kunne arbejde med sit gehør og ikke være fastlåst til noder fx.
- Singer-songwriter - Dette er ikke som udgangspunkt en genre for sig selv, men har med tiden vundet indpas som en sådan. Begrebet drejer sig om musikere, der selv skriver og fremfører eget musik. Her spiller teksterne en stor rolle, og der bliver lagt stor vægt på den personlige fremførsel og autenticitet.
Klaverundervisning i Odense
Som beskrevet ovenfor har vores klaverundervisere forskellige baggrunde for at være dygtige undervisere, og de har altid fokus på elevens ønsker og behov. Derfor ser undervisning aldrig ens ud. Hvis du er begynder på klaveret vil du dog typisk komme igennem nogle grundlæggende ting, som er vigtige at vide som pianist.
Klaverundervisningens form
Du vil som begynderpianist komme igennem læring indenfor:
- Hvordan du sidder ordentligt ved klaveret.
- Klaverets opbygning.
- Fingersætningen - hvordan får du mest ud af fingrene på klaveret?
- Tonernes forhold til hinanden - hvor finder du hvilke toner på klaveret?
- Hvad er en akkord? Og hvordan bygger du selv akkorder?
Herfra kan I så gå forskellige veje ift. klaverspil. Her er bare et par forskellige måder:
- Du kan lære at akkompagnere dig selv eller andre til fx sang. Så arbejder I med akkorder og rytmer.
- Melodi i højre hånd og akkorder i venstre.
- Spille efter noder.
- Det kan være, du gerne vil lære at spille fede soloer på klaveret. Så skal I arbejde med improvisation og gehør.
Det er op til dig og din klaverlærer i fællesskab at skabe et forløb, som taler til netop dig.
Hvor lang tid får jeg klaverundervisning i Odense?
Vores privatundervisning i Odense er bygget op af lektioner á 60 minutter. Først efter den gratis og uforpligtende prøvetime skal du tage stilling til, om du vil købe et modul. Vi har en kort bindingsperiode på et modul af 10 lektioner. Når dit modul er slut, bliver du påmindet om eventuel forlængelse, og dette gentager sig, indtil du ikke ønsker undervisning længere.
Kan vi få en hel time til at gå med klaver?
Det kan I. Det er rigtig godt for den generelle indlæring at holde pauser undervejs i klaverlektionen. På denne måde har klaverlæreren også mulighed for at indlægge aktive pauser ind, som kan styrke din læring. Det kan fx være:
- Rytmeøvelser - for at forstå en rytme kræver det kropslig genkendelse. Derfor er det rigtig godt at lave øvelser, hvor du fx lærer rytmen ved at kombinere hænder og fødder.
- Node- og hørelære - hvis du er helt begynder i noder, så er det nødvendigt at kende til tonerne forhold. Både teoretisk og i øret. Dvs. du har gavn af at lytte til det og genkende tonespring fx.
- Flerstemmig sang og sangteknik - hvis I arbejder med akkompagnement til din egen sang. I så fald er det vigtigt at kunne bruge din stemme og vejrtrækning ordentligt, så du ikke synger dig hæs. Dette er en særlig udfordring, hvis du fx sidder ned ved dit klaver.
- Musikteori og -forståelse - her an I kigge på musikkens generelle forhold. Fx gennemgå kvintcirklen og funktionsharmonikken. Det kan give dig en bredere forståelse af musikkens sammenhæng.
- Inspirationsvideoer.
Netop inspirationen er vigtig for, at du kan finde ud af, hvilken pianist, du gerne vil være. Der er et hav af spændende pianister i uanede mængder af genrer, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Og netop din lokale klaverunderviser ved helt sikkert en masse om, hvor i Odense, du kan finde god musik at lytte til og opleve live.
- Har Musikhuset Posten en stor musiker på plakaten?
- Er der improvisationsjazz på Dexter?
- Får Jyske Bank Arena besøg af en international kunstner?
- Har du misset et fedt arrangement på Odense Musikbibliotek?
Kom godt i gang med klaveret
Øvelse gør faktisk mester, og det er altid godt at holde dine evner ved lige. Ellers vil du nok opleve, at din klaverunderviser gennemgår de samme ting hver lektion. Det er ikke meningen. Der er flere ting, du kan gøre, for at komme godt i gang med klaverspiller:
- Placer klaveret et sted, som er let at komme til. På den måde kan du bare sætte dig og spille, og selvom du kun har et par minutter til en enkelt sang.
- Øv dig og hellere lidt hver dag i stedet for meget én gang.
- Spil hellere noget du har lyst til, end slet ikke.
- Mist ikke modet bare fordi, det ikke lyder som på pladen. Tværtimod: Det er federe, at du giver dig selv plads til at finde din egen lyd.
- Start simpelt ud og arbejd dig frem. Start fx med et stykke af melodien elle fingersætningen i én akkord. Når du kan det, sæt så næste del af melodien eller næste akkord på osv.
Dit eget klaver
Vi anbefaler altid vores elever at have deres eget instrument. Det gør en verden til forskel i din undervisning, at du kan øve dig mellem klaverlektionerne.
Du har mulighed for at købe et instrument gennem Mikkels Musikskole til billige priser.
Sikker klaverundervisning i en coronatid
Mikkels Musikskoles privatundervisning er et rigtig godt alternativ til musikundervisning på fx din skole, hvis du ikke er tryg ved mange mennesker i denne coronatid. Vores undervisere kommer hjem til dig og følger altid regeringens retningslinjer. Derudover har vi udfærdiget vores egne coronahensyn, som er målrettet musikundervisning specifikt. Find dem her.
Om klaveret
Klaveret er et populært instrument, der stammer fra 1700-tallet. Klaveret er bygget op af hvide og sorte tangenter, og du former lyden ved at trykke på en tangent, der efterfølgende aktiverer en lille, filtbeklædt hammer, som slår på nogle strenge inde i klaveret.
Tonerne på et klaver er placeret kronologisk i en lige linje. Det gør det til et godt begynderinstrument, og klaveret er da også udgangspunkt for meget musikteori grundet den overskuelige opbygning.
Klaveret fås både i en akustisk og en elektrisk version. Forskellen er, at det elektriske klaver bliver forstærket gennem en højtaler, og du kan typisk sættehørebøffer til.
Klaverets akkorder
På klaveret kan du også tage akkorder. Akkorder er en form for opstabling af toner, som tilsammen skaber en harmoni. Du kan udbygge harmonierne med flere toner, faktisk så mange, du har lyst til. I vestlig musik arbejder vi i dur- og mol-tonearter, men det gør de fx ikke i indisk musik.
Inspiration til klaveret
Som beskrevet tidligere er det altid godt at finde gode kilder til inspiration, når du skal lære at spille klaver. Her får du nogle bud på dygtige rytmiske og klassiske pianister og komponister, som du fx kan starte med at lytte til.
Af klassisk musik kan du fx lytte til: Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Lang Lang og Martha Argerich.
Af rytmiske pianister kan du fx lytte til: Herbie Hancock, Oscar Peterson, Art Tatem, Keith Jarred, Diana Krall, Jamie Cullum, Frederik Flach, Nils Frahm, Billy Joel, Stevie Wonder og Jerry Lee Lewis.