Klaverundervisning i Aalborg

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille klaver i Aalborg

Har du en drøm om at blive pianist? Måske er du allerede ret god, men leder efter nye udfordringer? Mikkels Musikskole kan hjælpe dig med en dygtig underviser, og du kan få undervisning hjemme hos dig selv. Det er også helt op til dig, hvor og hvornår du vil have klaverlektioner. Vi har undervisere i hele Aalborg, og du kan altid regne med:

  • En engageret og dygtig underviser.

  • Lektioner, hvor og hvornår det passer dig.

  • En gratis og uforpligtende prøvetime.

  • Klaverundervisning på alle niveauer, uanset om du er voksen eller barn.

  • Et fleksibelt forløb.

Lær mere om klaveret og om at lære at spille klaver med vores underviser Feliks på Youtube:

Hvor i Aalborg kan jeg få klaverundervisning?

Vores undervisere er i hele Aalborg og nærområderne, så du kan altid finde en klaverlærer i områderne:

  • Aalborg Centrum

  • Vestbyen

  • Nørresundby

  • Aalborg SV

Vi har også undervisere i områder omkring Aalborg, så du kan også finde os i fx: Hasseris, Øster Sundby, Nørre Tranders og Lindholm. Disse områder er blot eksempler, så frygt ikke hvis dit område ikke står her.

Mikkels Musikskole har kontor og lager i København, men vores undervisere i Aalborg er lokale, og kender deres område godt. 

Aalborgs billigste hjemmeundervisning

Hos os er musikundervisning meget fleksibelt, fordi du og underviser aftaler dine lektioner sammen. Vi vil give alle muligheden for musikundervisning, uanset hvor du bor og dit budget. Vi har nogle forskellige tilbud, og du kan vælge mellem:

Lige nu samarbejder vi fx med Mentiqa Nordjylland i Nørresundby. Hvis du gerne vil have, at vi starter et samarbejde med netop din skole, så kan du skrive en mail via kontaktformularen på siden her.

Din klaverunderviser i Aalborg 

Vi fokuserer på at musikundervisning skal være tryg og sjov for dig, derfor er pædagogikken i højsæde hos os. Vores undervisere lytter altid til dine ønsker, så du kan blive den pianist, du drømmer om. Derfor er det vigtigt, at du kommunikerer dine ønsker til din underviser, så I kan arbejde med dit emne. Vores undervisere har forskellige erfaringer, men du kan altid regne med:

  • At de er dygtige til deres instrument.

  • At de er opmærksomme på dine behov.

  • At din underviser støtter og motiverer dig.

  • At din underviser er Aalborg-genser.

Alle vores klaverlærere underviser i deres eget område, og det kan være, at du allerede kender din underviser. Vi matcher dig med en underviser ud fra din geografi, men også et par andre ting fx:

  • Dit instrument.

  • Dit niveau.

  • Specielle ønsker.

Musikgenrer ift. klaver

Du ved bedst, om du har specielle ønsker, men det kunne fx være en bestemt genre? Måske vil du spiller jazz-klaver? Eller spille klassisk musik? Der er en ren jungle af genrer og undergenrer, og det eren god ting, at kunne skille dem ad. Din underviser vil guide dig og hjælpe med at finde det helt rigtige til dig. Her får du et par eksempler på forskellige genrer:

  • Klassisk - Denne genre er meget gammel, og indeholder en hel verden af musik. Musikken betragtes som "kunstmusik" og er ofte skrevet i store kompositioner, med et eller flere instrumenter. Som klassisk pianist er der meget teori, du skal kende til, det er især en god ide, at være skarp til at læse noder.

  • Jazz - En genre af vild kompleksitet og udtryk. Når du spiller jazz-klaver er det vigtigt, at kunne improvisere. Musikken bevæger sig meget flydende, og 100% tilstedeværelse er nødvendigt for at følge med. Du kommer til at spille mange forskellige akkorder i mange forskellige tempi og taktarter.

  • Blues - Denne genre snor sig om enkle kadencer, men det følelsesmæssige udtryk er meget vigtigt her. Man taler om blå toner i blues, som kan skabe forvirring om, hvilken toneart der spilles i. Disse "skæve toner" tilføjer en følelse af melankoli til musikken. I bluesmusik kommer du i øvrigt også til at improvisere.

Vi vil altid give din undervisning størst mulig værdi for dig, og derfor har du medbestemmelse til, hvad du vil lære. Hvis du allerede ved det, så skriv det i din tilmelding, så bruger vi det til at matche dig med en underviser. 

Klaverundervisningen

Vores undervisere er dygtige musikere, med mange forskellige musikalske erfaringer. Undervisningen er derfor forskellig fra elev til elev, men den vil altid være specielt til dig. Uanset om du er voksen eller barn, kan du regne med undervisning i øjenhøjde, og du vil altid blive taget seriøst. 

Klaverundervisningens form

Selvom vores undervisere er forskellige, er der nogle grundlæggende færdigheder, som enhver pianist skal kunne. Nogle øvelser kan virke som småting, men de er alle med til at hjælpe dig med at blive en dygtig pianist. Her er der et par eksempler:

  • Korrekt fingersætning på tangenterne.

  • Din måde at sidde på.

  • Rytmesansen er meget vigtig at træne.

  • Din evne til at spille forskellige melodier med begge hænder.

Du kan aftale med din underviser, hvordan du kunne tænke dig at arbejde med klaveret. Det kunne fx være:

  • At akkompagnere andre eller dig selv med sang. Det er svært at spille og synge samtidigt, men det kan sagtens læres! Hvis du selv kan spille og synge, er du også klædt godt på, til at skrive dine egne numre.

  • At spille musik efter noder, med eller uden andre musikere.

  • At træne dit gehør så du bedre kan improvisere.

Hvis du er nybegynder, vil I typisk starte med simple øvelser, og derefter bygge ovenpå med flere og flere detaljer. Det er vigtigt, at det basale sidder på rygraden, før du rykker videre, sådan skaber du et solidt fundament for dig selv i fremtiden.

Hvor lang tid får jeg klaverundervisning?

En klaver-lektion tager 60 minutter, og et helt modul indeholder 10 lektioner. Du får selvfølgelig en gratis prøvetime, og derefter skal du beslutte, om du vil købe et modul. Når modulet nærmer sig enden, skriver vi til dig, og så har du mulighed for at forlænge dit modul. Den praktiske planlægning foregår mellem dig og underviser, hvilket gør modulet meget fleksibelt. Det er vigtigt for os, at vi kan tilpasse os dit skema, så selv travle familier kan være med. 

Kan vi få en hel time til at gå?

Det kan du tro! Man løber aldrig tør for nye ting at lære. Det er dog vigtigt, at I holder pauser i undervisningen, så du ikke spiller dig blind. Undervisningen bliver således heller ikke forhastet, og pauserne kan sagtens bruges fornuftigt. Her er nogle eksempler:

  • Øvelser i rytmer.

  • Stemmeøvelser (hvis du akkompagnerer dig selv).

  • Udforsk noget ny musik, og analyser det med din underviser.

  • Få blodomløbet i gang ved at bruge kroppen lidt.

Om inspiration

Inspiration er vigtigt for kreativiteten, men det er ikke altid den kommer med det samme. Det er vigtigt at holde sin horisont åben, så du ikke lukker af for inspirationen. Live-musik er en god måde at blive inspireret på, fordi man mærker musikken anderledes, end når man lytter derhjemme. Din underviser er Aalborg-genser, og kender sandsynligvis de lokale scener. Du må endelig spørge ind til fede oplevelser, som kunne kickstarte din inspiration.

  • Du kunne måske høre jazz klaver i Jazzcenteret?

  • Måske er fed rockmusik på SKRÅEN?

  • Eller en klassisk koncert i Musikkens Hus?

Vi anbefaler, at du altid er opsøgende og lytter til meget forskellig musik. Du skal ikke være nervøs, hvis det er svært i starten, din underviser hjælper dig godt på vej. 

Kom godt i gang med klaverspillet

Det er vigtigt at lægge et solidt fundament for dig, så du kan blive ved med at udvikle dig i fremtiden. Du bliver bedre, hver gang du øver dig. Det er vigtigt, at du øver, så I ikke skal gentage emner i undervisningen. Selvfølgelig skal din undervisning først og fremmest være sjov, og øvning behøver slet ikke være surt. Her er et par øvetips til, hvordan du kan planlægge din undervisning:

  • Øv dig lidt hver dag! 10 minutter kan være nok til at holde fingrene i gang.

  • Vælg selv hvad du vil spille, så det ikke bliver kedeligt for dig.

  • Download en klaver-app til din telefon, så kan du også øve, når du sidder i bussen.

  • Inviter dine venner med, det er sjovt at spille med andre!

  • Tag den med ro! Det tager tid at lære teknikker rigtigt, men endnu længere tid, at vænne sig af med en forkert indlært teknik.

  • Spil gerne flere sange, så du kan skifte, hvis du bliver træt af en.

Dit eget klaver

Som musiker er det altid godt at have sit eget instrument, så kan du lære det rigtig godt at kende. 

Det er lækkert, at have sit eget klaver, men det er selvfølgelig ikke alle, som har plads til et stort og tungt klaver. Hvis du har adgang til et klaver et andet sted end derhjemme, kan du aftale med din lærer, at blive undervist der. Du kan sagtens modtage undervisning på et el-klaver, det vigtigste er dog, at dit instrument har vægtede tangenter.

Vi hjælper dig meget gerne med at købe et klaver, så tag endelig kontakt til os. Du kan købe gode begynderinstrumenter gennem os. Hvis du bare søger gode råd, hjælper vi naturligvis også med det. 


Coronasikker guitarundervisning

Hjemmeundervisning er glimrende, hvis du vil undgå større forsamlinger på en musikskole. Vi og vores undervisere følger alle regeringen retningslinjer, og vi har også lavet vores egne hensyn. Disse hensyn er direkte målrettet musikundervisning, og du kan læse meget mere om vores tiltag her. Hvis du har særlige behov, gør vi også alt for at efterkomme dine ønsker. 

Om klaveret

Klaveret er et meget populært instrument, og har mange hundrede år på bagen. Et klaver i dag vil typisk have 88 tangenter, men kan godt fås større eller mindre. Klaverets forfædre er Cembalo og Clavichord, men der er en væsentlig forskel på disse og et moderne klaver.

I et moderne klaver slår en hammer med filtbeklædning mod en streng, som resonerer, når du trykker på en tangent. Mekanikken her gør, at det er muligt at spille forte (kraftigt) og piano (blødere), alt efter hvor hårdt du trykker. Denne egenskab havde Cembalo og Clavichord ikke. Klaveret har mange skygger fx flygel, elektrisk eller taffelklaver.

Her er et par forklaringer på nogle typer klaverer:

  • Et taffelklaver har diagonalt anlagte strenge, og hammeren slår i en skrå vinkel på strengen. Denne type klaver er meget firkantet af udseende og var af praktisk størrelse og kvalitet til 1800-tallets boliger.

  • Et flygel et bygget som en retvinklet trekant, med strengene, tangenterne og resonans-bunden vinklet parallelt med hinanden i vandret plan. Hammeren slår på strengen nedefra, og dæmperne støder på strengen ovenfra. Et flygel giver mere præcise anslag, end et opretstående klaver.

Klaverets akkorder

Akkorder er harmonier med tre eller flere toner "stablet" oven på hinanden. Typisk vil din undervisning begynde med tre-klange i dur og mol. Du vil skulle lave akkorder med din højre hånd, mens venstre hånd sørger for basgangen. Akkorder kan have ledende effekt mod andre akkorder, og du vil hurtigt kunne se sammenhængen.

Hvis du vil begynde på akkorder allerede nu, kan du finde mange grafiske illustrationer af akkorder online. Du kan også besøge Youtube, eller downloade en klaver-app til din mobil. Der findes mange videoer og programmer, så undersøg endelig nettet for muligheder. 

Inspiration til at spille klaver

Klaver kan have mange facetter, og derfor er det vigtigt, at du lytter til mange forskellige pianister. En af musikerens vigtigste færdigheder er, at kunne lytte og forstå musik. Vi har samlet nogle forslag til, hvor du kan begynde:

  • Elton John
  • Beethoven
  • Martha Argerich
  • Sergei Rachmaninov
  • Claude Debussy
  • John Legend
  • Nils Frahm
  • Annie Fischer
  • Jerry Lee Lewis
  • Art Tatum
  • Frederik Flach
  • Clara Schumann
  • Bill Evans
  • Duke Ellington
  • Stevie Wonder.

Det kan være, at du er interesseret i keyboard eller orgel? Vi har undervisning i begge dele, så tjek dem endelig ud. Vi har undervisning i rigtig mange forskellige instrumenter, og vi vil altid gerne hjælpe dig, med at finde det helt rigtige til dig. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.