Guitarundervisning i Aalborg

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille guitar i Aalborg

Har du en drøm om at blive guitarist? Måske er du allerede ret god, men vil gerne være endnu bedre? Mikkels Musikskole kan sørge for en underviser til dig, og det kan endda blive hjemme i din stue. Vi har undervisere i hele Aalborg, og de er alle lokale. Du kan selv bestemme hvornår du vil undervises, og vi underviser alle aldre og niveauer. Så uanset om du er begynder, øvet, voksen eller barn, så har vi noget til dig. Hos os kan du altid:

  • Selv bestemme tid og sted for din guitarundervisning.

  • Få en gratis prøvetime, helt uforpligtende!

  • Få undervisning specielt til dig,

  • Undervisning til børn og voksne.

  • Regne med en dygtig og pædagogisk underviser.

Lær mere om guitaren, og hvordan du spiller på den, med vores underviser Mads på Youtube: 

Hvor i Aalborg kan jeg få guitarundervisning?

Vi har mange guitarundervisere i Aalborg, og du kan altid finde undervisere i:

  • Aalborg Centrum

  • Vestbyen

  • Nørresundby

  • Aalborg SV

Hvis du bor lidt uden for Aalborg, så tab ikke modet. Vi har også mange undervisere i nærområderne, så du kan finde undervisere i fx: Hasseris, Øster Sundby, Nørre Tranders og Lindholm. Disse byer er kun eksempler, så vær ikke nervøs, hvis dit område ikke står her.

Mikkels Musikskole er i København, men din guitarlærer er Aalborg-lokal, og kender området godt. 

Aalborgs bedste hjemmeundervisning

Vi synes, at alle skal have mulighed for at modtage undervisning i musik. Uanset dit budget, din placering og dit skema. Vi stræber også efter, at du bliver den guitarist, som du drømmer om. Derfor sørger vi for unik undervisning specielt tilpasset dine ønsker. Den praktiske planlægning af undervisningen foregår mellem dig og underviser, hvilket giver et meget fleksibelt forløb, hvor den travle familie kan være med. Se dine muligheder her:

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive en mail via kontaktformularen her. Lige nu samarbejder vi med Mentiqa Nordjylland, i Nørresundby.

Din guitarunderviser i Aalborg

Din underviser bor som sagt i dit område, så der er altid mulighed for, at du kender din underviser. Din tryghed er vigtig for os, og derfor vil du altid blive hørt. Din underviser er velbevandret i musikkens verden, og er en god guide, så spørg endelig ind.

Vores mål er, at du bliver den guitarist, du ønsker.Så hvis du har en særlig passion, så sig det til din underviser. Din underviser vil altid støtte dig og motivere dig, uanset hvad du brænder for. Du kan altid regne med:

  • En dygtig og engageret underviser.

  • At din underviser hører dine ønsker.

  • De er lokale Aalborg-gensere.

Vi matcher dig med en underviser ud fra dit område, men vi har også andre ting med i overvejelserne fx:

  • Hvilket instrument du spiller.

  • Hvilket niveau du er på.

  • Specielle ønsker


Musikgenrer ift. guitar

Specielle ønsker varierer meget, men måske du er interesseret i at lære en bestemt genre? Din underviser vil hjælpe dig med at navigere i musikkens verden, og hvordan du skiller genrerne ad. Måske er du glad for jazzmusik? Måske mere hårdtslående rock? Eller klassisk guitar? De forskellige genrer har forskellige kendetegn som er gode at kende til, og her får du et par eksempler:

  • Rock - Powerakkorder er nødvendige i en rockguitarists arsenal. De består af kun 2 toner, som kaldes primen og kvinten. Man bruger powerakkorder meget i rockmusik, og du kan hurtigt lære dem!

  • Jazz - Dette er en meget stor genre, men den bygger generelt på improvisation. Som jazzguitarist skal du kunne bevæge dig flydende, gennem komplicerede harmonier og rytmer.

  • Heavy Metal - Udover powerakkorder benytter heavy-metal guitarister sig meget af "hammer-ons". Dette betyder at man "hamrer" på strengen, typisk med venstre hånd, uden at slå strengen an med højrehånden.

Det er op til dig, hvad du vil spille, men din underviser hjælper selvfølgelig, hvis du er i tvivl. Hvis du allerede nu ved, hvad du kunne tænke dig, så skriv det i din tilmelding her. Så har vi det i tankerne, når vi matcher dig med en underviser

Selve guitarundervisningen

Din undervisning er unik, ligesom alle vores guitarlærere, som har forskellige musikalsk erfaring. Det er vigtigt, at du kommunikerer dine ønsker til din underviser, så undervisningen giver dig størst mulig værdi. Der er mange forskellige stilarter og teknikker i guitarens verden, og din underviser vil hjælpe dig til at forstå og anvende dem. 

Guitarundervisningens form

Hvis du er begynder, vil I typisk starte dine guitar-lektioner med simple øvelser, og derefter bygge ovenpå. Guitarspil er baseret på muskelhukommelse, og du skal derfor lave øvelser mange gange, før de sidder naturligt i fingrene. Det kan virke frustrerende, men din underviser ved, hvordan man kommer godt igennem starten.

Starten er det vigtigste tidspunkt i undervisningen, da I skal lægge et godt fundament for dig på den lange bane. Her er et par basale guitar-færdigheder, som enhver guitarist har gavn af:

  • En korrekt størrelse guitar.

  • En god positur.

  • Basis-akkorder og skalaer i mol og dur.

  • Strumming-teknikker (anslagsteknik).

  • Tonernes placering og forhold til hinanden.

Det kan være at du har andre mål med at spille guitar, det kunne fx være:

  • At akkompagnere andre eller spille i band. Dette kræver at du kan spille rytmisk stabilt og skifte mellem akkorder.

  • At spille klassisk guitar efter noder og becifringer.

  • At lære improvisation, så du kan "jamme" med andre.

Hvis du lærer en forkert teknik, kan det være rigtigt svært at vænne sig af med den. Derfor er det vigtigt, at i arbejder med korrekt teknik, når du starter dine guitar-lektioner. Mange gentagelser vil gøre dig til en dygtig guitarist i længden, så tab ikke modet på øvelserne. Når du får overskud i din øvelser, bliver det hele tiden sjovere og sjovere. 

Hvor lang tid får jeg guitarundervisning?

En lektion er 60 minutter, og et helt modul består af 10 guitar-lektioner. Der er ingen tidshorisont på et forløb, da du og underviser selv aftaler dine lektioner. Når du har haft din gratis prøvetime, kan du købe et modul (du kan finde priser på siden her), og så giver vi dig besked, når forløbet er ved at slutte. Når modulet er slut, har du mulighed for at forlænge din undervisning, og du forlænger så lang tid, du har lyst.

Kan vi få en hel time til at gå?

Uden problemer! Det kan være hårdt, når du lærer at spille guitar, og derfor er det vigtigt, at I holder pauser undervejs. Nogle gange kan man spille sig blind på en øvelse, og her er det bedst at få det på afstand, og vende tilbage senere. Her er forslag til, hvordan I kan bruge jeres pauser:

  • Lyt til noget musik, du ikke har hørt før, og analyser det med din underviser.

  • Læg guitaren væk lidt, og lav nogle rytmeøvelser.

  • Stemmeøvelser, hvis du akkompagnere dig selv.

Om inspiration

Inspiration hænger sammen med kreativitet, og inspiration kan komme og gå. Det er vigtigt, at du stimulerer din kreativitet, gerne ved at lytte til meget forskellige musik, og endnu bedre livemusik. Inspiration kan komme i alle former, så hav et åbent sind. Din underviser er lokal, og kender formentlig de lokale scener, så spørg gerne din underviser om, hvad der sker:

  • Måske du vil udforske Jazzcenteret?

  • Måske er der rockmusik på SKRÅEN?

  • Måske er der noget klassisk musik i Musikkens Hus?

Hvis du føler dig uinspireret, er livemusik den bedste medicin, da du både kan føle på stemningen og samspillet, udover musikken. Så vi anbefaler, at du oplever forskellig livemusik, for at finde ud af, hvor inspirationen gemmer sig.

Kom godt i gang med guitaren

Dine lektioner skal give dig stor glæde og værdi, men det er vigtigt, at du øver dig, hvis du vil udvikle dig. Hvis i skal kunne bruge tiden fornuftigt, kræver det en indsats, som nemt kan planlægges, på en overskuelig måde. Læs de gode råd til din øvning:

  • Øv dig en smule hver dag, i stedet for 2 timer en gang om ugen.

  • Spørg dine venner, om de vil være med, så bliver det hurtigt sjovt.

  • Find guitar-videoer på Youtube til inspiration.

  • Lær tingene langsomt og korrekt, og stedet for hurtigt og nemt.

  • Hvis du bliver frustreret, så læg guitaren væk og tag en pause.

  • Fokusér kun på 2-3 øvelser ad gangen.

Hvilken guitar passer til mig?

Der findes mange forskellige størrelser, modeller og typer af guitarer. De mest almindelige guitar-typer er spansk, western og elektrisk. Uanset hvilken lyd, du ønsker, er det vigtigt, at din guitar føles godt i dine hænder. Prøv en masse forskellige i en forretning for at finde den, der passer til dig.

En akustisk guitar har en klangkasse, som selv sørger for volumen, mens en elektrisk guitar kræver en forstærker. Du kan selvfølgelig også skifte mellem både akustisk og elektrisk, det er meget almindeligt.

Mikkels Musikskole er klar på at hjælpe dig med køb, men vi hjælper også gerne med gode råd, hvis du føler behovet. 

Coronasikker guitarundervisning

Hvis du helst vil undgå større forsamlinger på en musikskole, er hjemmeundervisning måske noget for dig. Vi følger alle regeringens retningslinjer, og vi har også lavet vores egne hensyn, som er målrettet musikundervisning. Hvis du vil læse mere om vores tiltag, så klik her.

Om guitaren

Guitarens historie starter for over 2500 år f. kr., hvor oldtidens strengeinstrumenter kom til. Instrumenter som den arabiske Oud og centraleuropæiske Lut, er forfædre til guitaren, som vi kender den. En moderne guitar har typisk 6 strenge, men fås også med fx 7, 8, 10 og 12 strenge.

Guitaren har en krop, hals og hoved, hvor stemmeskruerne findes på hovedet. Halsen/gribebrættet er, hvor du laver dine akkorder, og selve kroppen genererer lyden. Den elektriske guitar benytter mikrofoner kaldet en "pickup", hvilket gør den velegnet i bandsammenhæng. Her er de fundamentale forskelle på en elektrisk, og en akustisk guitar:

  • Akustiske guitarer har hule kroppe (kaldet resonanskammeret), som forstærker lyden fra strengene via resonanshullet. En akustisk-elektrisk guitar eller halvakustisk er bygget, som en akustisk, men har output til forstærker/anlæg.

  • Elektriske guitarer har en lille solid krop, med indbyggede mikrofoner, som forstærker lyden via en forstærker. En el-guitar tilsluttes typisk via jack-jack kabler, og kan kombineres med mange effektpedaler.

Der findes en hybrid mellem akustiske og elektriske guitarer, kaldet en "hollow body" guitar.

  • En hollow body-guitar er en semi-akustisk guitar, som kombinerer en resonanskasse med elektriske pickups. Denne kombination giver en meget varm og tilstedeværende lyd, som er meget elsket i fx jazzmusik.

Pas på dine ører!

Høreskader er alt for almindelige blandt musikere, og du er særligt udsat, hvis du spiller el-guitar eller i band. En el-guitar kan støje meget, og endnu mere kombineret med lyden fra et band. Derfor er det vigtigt, du benytter ørepropper eller høreværn. Hørelsen er meget følsom og vender aldrig naturligt tilbage. Der findes mange forskellige løsninger, som ikke ødelægger fornøjelsen ved musikken, så undersøg markedet for det rigtige til dig. 

Er du ivrig efter at komme i gang?

Hvis du slet ikke kan vente med at lære guitar, så undersøg app-store for fede apps. Tjek også gerne Youtube ud for gode begyndertips. Der findes mange videoer, og det er altid godt at være velforberedt til din første time.

Guitarens akkorder

Akkorder er samlinger af minimum 3 toner, som sammen udgør en harmoni. Du former akkorderne på gribebrættet, og anslår dem med din anden hånd. Akkorder kan betragtes som "stabler" af toner, og disse kan også stables med mere end 3 toner.

Du kan nemt finde og lære guitar-akkorder via app eller billeder på nettet, som viser dig, hvordan akkorden ser ud grafisk. Der findes selvfølgelig også videoer om akkorder på Youtube.

Inspiration til at spille guitar

Sørg for at inspirere dig selv med mange forskellige guitarister/bands. Hver genre har sin guitar-legende, og de er alle værd at lytte op på. Det er vigtigt, at man som musiker kan lytte til musik, og skille instrumenterne fra hinanden. Det vil hjælpe dig med at omsætte musikken til praksis! Her er nogle forslag til, hvor du kan starte:

Eric Clapton, Keith Richards, Jacob Bro, Django Rheinhardt, B.B. King, Santana, Bonnie Raitt, Stevie Ray Vaughan, Joan Jett, Maggie Björklund, Jimi Hendrix, Steve Vai, Slash, Mick Mars.

Hvis du er interesseret i andre strengeinstrumenter som bas, ukulele, mandolin eller banjo har vi også undervisning i disse. Måske ligger din interesse i sangskrivning, eller vil du gøre dine øre skarpere med vores hørelære-undervisning? Vi kan levere alt dette, så gå endelig på opdagelse på vores hjemmeside. Vi er altid klar på at hjælpe, med at finde det helt rigtige til dig.