Gode råd til undervisning
Her finder du vores bedste råd til en god lektion
Gode råd
For nogen kan en hel times undervisning kan være lang tid. Det vil være meget forskelligt fra elev til elev, hvordan tiden udnyttes bedst. Tal med underviser og find den model, der giver bedst mening for jer. Prisen for en undervisningsgang vil dog altid være den samme.
Mange elever vil profitere af:
God tid til at komme stille og roligt i gang med undervisningen.
Indlagte pauser i undervisningen. Pauser er rigtig godt for indlæringen. Disse pauser kan være et "brain break", hvor man fx bevæger sig på forskellig vis. Det er almindeligt at spille sig blind på en øvelse, og så er det bedst at lægge den fra sig, og vende tilbage senere. Her er nogle forslag til, hvordan I kan bruge jeres pauser godt:
- Udforsk ny musik med din underviser, og analyser det sammen.
- Lav nogle rytmeøvelser.
- Stemmeøvelser er gode, uanset om man synger eller ej. Med træning af stemmen lærer du også at bruge dit øre og fornemme tonerne i kroppen. Tonegenkendelse er nemlig også muskelhukommelse.
- Lidt hyggesnak, som bidrager til den gode relation underviser og elev imellem.
- Spille "gammelt" materiale, som eleven allerede kan - bare for sjov og for følelsen af at mestre instrumentet.
- At stoppe lidt før tid! Hvis eleven er fyldt op, er det bedre at stoppe end at presse på.
Forventningsafstemningen med underviser kan med fordel tages løbende. Nogen ønsker hardcore teoretisk undervisning. Andre ønsker en mere stille og rolig tilgang med fokus på glæden ved læring og instrumentet. Her må I sammen finde den rette vej.
Har der spørgsmål som underviser ikke kan besvare, er du altid velkommen til at skrive til os på mikkel@mikkelsmusikskole.dk