Violinundervisning i Aarhus

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille violin i Aarhus

Drømmer du om at være violinist? Måske har du spillet i lang tid, men vil gerne udvikle dig endnu mere? Mikkels Musikskole kan levere violin-lektioner direkte hjem i din stue! Du bestemmer faktisk selv sted og tid for din undervisning, så du kan passe det ind i dit skema. Vi har undervisning til alle aldre og alle niveauer både voksne, børn, begyndere og eksperter. Når du køber et modul hos os, kan du altid regne med:

 • En dygtig og pædagogisk lærer.

 • En gratis og uforpligtende prøvetime!

 • En underviser fra dit eget område.

 • Undervisning med dig i fokus.

 • At du kan være med til at bestemme, hvad du vil lære.

 • Et fleksibelt modul.

Hvor i Aarhus kan jeg få violinundervisning?

Mikkels Musikskole har kontor i København SV, men alle vores undervisere i Aarhus er lokale, og kender området. Vi er rigtig mange undervisere i Aarhus, og du kan altid finde undervisning i fx:

 • Aarhus C

 • Lisbjerg

 • Aarhus V

 • Aarhus N

 • Skejby

Hvis du bor i områderne omkring Aarhus, har vi også undervisere i fx: Risskov, Tilst, Gellerup, Brabrand og Vejlby. Bliv ikke nervøs, hvis din by ikke står her! Byerne er blot eksempler, og vi har undervisere i flere områder. 

Aarhus' bedste hjemmeundervisning

Vores mission er, at alle skal have mulighed for at blive undervist i musik uanset dit budget, og din geografiske placering. Vi vil gerne hjælpe dig med at opfylde din drøm, og derfor er undervisningen tilpasset dig. Du kan altid være med til at bestemme, hvad du gerne vil lære, og du vil altid blive taget alvorligt i undervisningen. Planlægningen af dine lektioner foregår direkte mellem dig og underviser, hvilket giver et fleksibelt modul.

Vi har nogle forskellige tilbud, som du kan vælge mellem. Se dem her:

Hvis du har er i tvivl om noget, kan du altid skrive til os via kontaktformularen her. Vi arbejder fx sammen med Feldballe Friskole i Rønde. 

Din violinunderviser i Aarhus

Din underviser bor i dit område, og måske kender i allerede hinanden. Fælles for vores undervisere er, at de har fokus på dine ønsker, så undervisningen giver dig størst mulig værdi. Alle vores violinlærere har forskellig musikalsk baggrund for at være dygtige undervisere, og undervisningen er forskellig fra elev til elev. Din underviser er en god guide i musikkens verden, og vil hjælpe dig med at finde din egen stil.

Ingen passion er for fjollet, hvis det er vigtigt for dig. Derfor skal du kommunikere dine ønsker til din underviser, så i kan arbejde fokuseret på det. Mikkels Musikskoles undervisere er altid:

 • Dygtige violinister.

 • Støttende og motiverende.

 • Punktlige og til at stole på.

Vi matcher dig med en underviser ud fra dit område, men vi har også et par andre emner. Det er fx:

 • Dit instrument.

 • Dit niveau.

 • Særlige ønsker.

Musikgenrer og violinen

Du ved bedst, hvad dine særlige ønsker er, men måske det er en bestemt genre? Der er utroligt mange genrer, og det kan være svært at finde rundt i dem. Din underviser hjælper dig med at adskille dem, og forstå hvad de forskellige genrer kræver af dig. Måske vil du spille klassisk violin? Eller country-violin? Vi har samlet nogle eksempler på, hvad du kan forvente af forskellige genrer, som violinist:

 • Country - I denne genre er du typisk den eneste violinist i gruppen. Det betyder, at du ofte står alene, og skal spille både fills og måske en solo. I denne genre skal du være meget intuitiv for at fange musikkens "feel".

 • Jazz - Dette er en kæmpe genre med mange undergenrer. Jazz byder på komplicerede rytmer og akkorder, men vigtigst af alt er improvisation. Du skal altså lære at spille det, der falder dig ind, samt følge musikken flydende.

 • Klassisk - Genren kaldes også "kunstmusik", og har eksisteret i mange hundrede år. Som klassisk violinist skal du besidde stor disciplin og dedikation. Du kommer formentlig til at spille i store orkestre, hvor den fælles føling med musikken er altafgørende for lyden.

Uanset hvilken genre du vil spille, er det en god ide at kunne læse noder. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dig, vil din underviser hjælpe dig med at finde din stil. Det kan være, at du allerede kender din genre, og du kan skrive det til os i din tilmelding her. Så bruger vi det, til at matche dig med en violinlærer. 

Selve violinundervisningen

Du skal føle dig tryg i din undervisning, så du har et smil på, hver gang i slutter en lektion. Du vil blive undervist på tomandshånd, og i øjenhøjde med dig. I undervisningen er vil du få forskellige øvelser, som du kan øve dig på til næste gang, hvor du vil lære noget nyt igen. Violinen kræver meget øvelse at mestre, men din underviser er med dig hele vejen. 

Violinundervisningens form

Hvis du er ny på violinen, vil I typisk starte med at lære simple teknikker og teori. Teorien er vigtig for din forståelse af violinen, og musik i det hele taget. I vil kredse meget om din positur, og hvordan du holder violinen, og hvordan du bruger buen. Yderligere kræver det øvelse at spille rent, det vil der også være fokus på i starten.

I begyndelsen af din undervisning, lægger I fundamentet for din fremtidige udvikling. Det er derfor vigtigt at indøve god teknik, så du kan udvikle dig hurtigere, på den lange bane. En forkert indlært teknik, kan være meget svær at vænne sig af med, så brug hellere tiden i begyndelsen. Her er et par emner, som I vil arbejde med i starten.

 • Hvordan du bedst holder på violinen (fx med skulderstøtte eller hagestøtte).

 • Hvordan du holder buen, og hvordan du vinkler den på strengene.

 • Hvordan du bedst intonerer.

 • Hvor du skal sætte fingrene.

 • Senere vil I begynde at arbejde med fx noder, og simple melodier.

Undervisningens indhold

I kan vælge forskellige vinkler på din undervisning. Youtube har mange glimrende videoer, om hvordan det er at være ny på violinen. Hvis dit skema tillader det, så prøv at gå på opdagelse. Måske har du andre ønsker? Det kunne fx være:

 • At indgå i et band.

 • At skrive egne melodier.

 • At lære at improvisere.

Undervisningen vil udvikle sig i takt med dine evner, så du ikke kommer til at føle dig presset.

Hvor lang tid får jeg violinundervisning?

Du bestemmer selv, hvor lang en periode, du vil have undervisning. Et helt modul består af 10 lektioner á 60 minutter, udover din gratis prøvetime. Du skal førstbeslutte, om du vil købe et modul, når din gratis prøvetime er afholdt. Når så modulet nærmer sig enden, giver vi dig besked, og så kan du forlænge modulet, hvis du ønsker det. 

Kan vi få en hel time til at gå?

Det kan i sagtens! En time virker som lang tid, men pauser i undervisningen er også vigtige for indlæringen. Hvis du får nok af en øvelse, så læg violinen væk, og lav nogle andre øvelser lidt tid. Jeres pauser kan bruges fornuftigt fx ved:

 • At udforske noget ny musik, og derefter analysere det med din underviser.

 • At lave rytmeøvelser i forskellige taktarter.

 • At få strukket kroppen ud, og få blodomløbet i gang.

Om inspiration

Det kan være svært at finde inspirationen, men der findes en slags medicin. Live-musik er rigtig godt til inspiration, fordi du oplever meget mere end bare musikken, når det er live. Du får stimuleret rigtig mange sanser, og det kan gøre stort indtryk. Aarhus har en rig musikkultur, og din underviser kender formentlig de lokale scener. Spørg gerne ind til hvad der rør sig i byen! Det er vigtigt at holde sin horisont åben, så vær ikke kræsen med dine valg. Du ved aldrig helt hvad der kunne inspirere dig.

 • Måske spiller der country-rock på Train i weekenden?

 • Er der jazz på BLÅ i aften?

 • Måske du skal høre noget blues på Radar?

 • Eller vild rock hos Atlas & VoxHall?

Det kan som sagt være svært, men inspirationen skal nok komme til dig. På et tidspunkt rammer du nerven, og så falder alt på plads for dig. Nogle gange er det en tur i teatret, eller et besøg på museum, som er sagen. Afprøv gerne alt, der kunne virke spændende for dig.

Kom godt i gang med violinen

Det er ingen løgn, at violinen er udfordrende. Du skal have tålmodighed med din læring, og det er særligt vigtigt, at du øver dig. Undervisningen skal selvfølgelig være sjov, men hvis du ikke øver, så udvikler du dig heller meget. Øvning behøver ikke at være surt, men kan planlægges bekvemt for dig. Her er et par tips, til at strukturere din øvning:

 • Lidt øvning hver dag, er bedre end slet ikke (10 min. gerne mere).

 • Du skal have lyst til at øve, så spil evt. noget du selv vælger.

 • Find violinist-kanaler på Youtube, som virker interessante.

 • Sæt mål for din undervisning, og glem ikke at rose dig selv.

 • Find din egen måde at spille på, du behøver ikke lyde som på en indspilning.

Din egen violin

Det er rigtig godt at have sin egen violin. På den måde kan du også øve dig mellem dine lektioner. Din egen violin er din hjemmebane, og hver violin føles forskelligt i hænderne. Derfor er det også vigtigt, så du er tryg ved dit instrument. Violiner findes både i voksen- og børnestørrelse, så vær opmærksom på dette.

Hvis du ikke har din egen violin, er du velkommen til at købe en hos Mikkels Musikskole. Der medfølger bue og flightcase til violinen, så den er nem at fragte rundt for dig. Vi vil altid gerne hjælpe dig med rådgivning, så kontakt os gerne for spørgsmål. 

Coronasikker saxofonundervisning

Hjemmeundervisning er et godt alternativ, hvis du vil undgå større forsamlinger på en musikskole. Vi følger altid regeringens retningslinjer, og vi har også egne hensyn, som er direkte rettet mod musikundervisning. Hvis du vil læse mere om vores tiltag, kan du besøge siden her

Violinens historie og anatomi

Violinen blev opfundet omkring år 1550 i Italien, og blev udviklet i flere hundrede år efter. En af de legendariske violinbyggere hed Antonius Stradivarius, og en original model kan i dag koste mange millioner kroner. Violinen er, sammen klaveret, det instrument, som der er flest skrevne stykker til.

En violin er en "stryger", fordi du stryger strengene med buen. En bue er lavet af t og hestehår, som smøres med har harpiks, for at strengene kan få bedre fat.

Violintyper

Violinen er i familie med strygergruppen, som består af violin, bratsch/viola, cello og kontrabas. På Italiensk betyder violin "lille strengeinstrument" og det er passende, fordi violinen er sopranen i gruppen. Her får du nogle eksempler, på de andre medlemmer i strygergruppen:

 • Bratsch/Viola - Altstemmen i gruppen, som stemmes en kvint under violinen.

 • Cello - Dette er tenorstemmen i gruppen, og stemmes en oktav dybere end Bratsch'en. Celloister spiller oftest siddende.

 • Kontrabas - Som navnet antyder, er dette bassen i gruppen. Som det eneste medlem i familien stemmer kontrabassen i kvarter, og ikke i kvinter. Bassister spiller oftest stående, og både med og uden bue. 

Pas på dine ører

En violin leverer en kraftig lyd, som er meget tæt på dit øre. Det er meget almindeligt, at violinister har skader på det øre, som er tættest på violinen. Derfor anbefaler vi, at du benytter ørepropper eller høreværn, når du spiller violin. Der findes mange løsninger, som ikke ødelægger fornøjelsen ved musikken, så brug lidt tid på at finde det rigtige til dig. Hørelsen kan ikke vende tilbage naturligt, så det er vigtigt, du gør det fra starten.

Er du ivrig efter at komme i gang?

Der findes mange Youtube-videoer om, hvordan det er, at være ny på violinen. Du kan også besøge app-store eller nettet for programmer og apps. Det er en god ide at starte med noget teori, så find en god app til at teste dig selv.

Inspiration til at spille violin

Det er smart at lytte til mange forskellige kunstnere! Evnen til at lytte og analysere er en af musikerens vigtigste. Vi har lavet en liste over legendariske violinister, som du kan dykke ned i:

 • Antonio Vivaldi

 • Sarah Chang

 • Itzhak Perlman

 • Natalie Ann MacMaster

 • Alison Krauss

 • Stephane Grappelli

Vi har også undervisning i andre strygere fx cello, kontrabas og bratsch, hvis din interesse ligger her. Du kan også få eneundervisning (eller max 3 elever) i musikteori og hørelære, hvis du vil skærpe dine ører. Uanset hvad du drømmer om, vil vi gerne hjælpe med at opfylde det. Du må altid kontakte os, hvis du har spørgsmål!