Guitarundervisning

Få en gratis og uforpligtende prøvetime

Lær at spille guitar

Går du og drømmer om at lære at spille guitar? Så er du kommet til rette sted hos Mikkels Musikskole. Vi tilbyder undervisning i guitar:
 • Hjemme hos dig.
 • Når det passer dig.
 • Du får altid en gratis og uforpligtende prøvetime.
 • Prøvetimen er inden, du binder dig til nogen form for betaling, og du binder dig kun for en kort bindingsperiode.
 • Du kan få guitarundervisning på alle niveauer fra begynder til øvet og elite.

Lær mere om at spille guitar på Youtube sammen med vores underviser Mads i videoen her:

Hvor kan jeg blive undervist i guitar?

Mikkels Musikskole er landsdækkende. Du kan finde vores undervisere i hele Danmark, og vi er særligt repræsenteret i de store byer som 

Hjemmeundervisning i guitar

I Mikkels Musikskole vil vi gøre guitarundervisning tilgængelig for alle i Danmark, derfor har vi udviklet en løsning, som kan passe i ind familiers ofte travle hverdag:

 • Vores underviser kommer hjem til jer
 • I fællesskab planlægger I undervisningstidspunktet

Hvis eleven er interesseret i andet, er der også mulighed for guitarundervisning hjemme hos underviseren eller på din skole, såfremt skolen har et samarbejde med Mikkels Musikskole.

Vores guitarundervisere

I Mikkels Musikskole bestræber vi os på at have dygtige og pædagogiske guitarlærere, der selv tager ansvar for formen af undervisningen, elevens læring og engagement. Derfor; hvis du som guitarelev selv har specifikke ønsker til din læring undervejs i guitarundervisningen, snak med din underviser om mulighederne. Det kan være, du rigtig gerne vil lære noder eller drømmer om at spille et bestemt nummer.

Hvis du har konkrete ønsker, før undervisningen begynder, kan du notere det til os ved din tilmelding. Det kan fx være, du vil spille udpræget klassisk musik eller metal. Så vil vi gøre vores bedste for at finde den helt rigtige guitarlærer til dig.

Guitarundervisningen

Guitarundervisning kan foregå på mange forskellige måder. Det er forskelligt fra elev til elev, hvilken form, der passer bedst. Præcis hvilken form, I har lyst til og brug for, finder I ud af i samarbejde med vores dygtige guitarlærere.

I Mikkels Musikskole tror vi på, at det er lige så vigtigt, at vores undervisere er gode til at motivere og engagere, som at de er dygtige til at spille på deres instrument.

Undervisningens form

Som skrevet ovenfor ser undervisningen forskellig ud alt afhængig af elev og underviser. Når du skal lære at spille guitar, vil du typisk komme igennem forskellige former for teknikker, rytmer og udtryk. Det kan fx se sådan her:

 • Du kan lære at akkompagnere dig selv eller andre til sang. Det foregår typisk ved, at du lærer at spille forskellige akkorder og arbejder med rytmer til forskellige genre.
 • Du kan lære den mere klassiske form og spille melodier efter noder.
 • Det kan være udelukkende på gehør, hvor du lytter dig frem til det, du skal spille.

I guitarundervisning vil du altid opleve, at I starter simpelt, så du kan føle dig tryg ved instrumentet. Undervejs i undervisningen vil guitarteknikkerne blive mere avancerede alt afhængig af, hvordan din udvikling sker.

Hvor lang tid får jeg guitarundervisning?

I Mikkels Musikskole køber eleven et modul á 10 lektioner ad gangen. Du binder dig derfor kun for en kort periode. Privat guitarundervisning i Mikkels Musikskole varer altid 60 minutter per lektion.

Kan vi få en hel time til at gå?

En time kan virke som lang tid, særligt for børn, men vores undervisere ved, hvordan de bruger tiden bedst, og husk: Pauser og afbræk undervejs er godt for indlæringen.

Kom godt i gang med musikundervisningen

Når du skal i gang med at spille guitar, så har du sikkert hørt, at øvelse gør mester. Og den er god nok. For at holde din udvikling ved lige, er her nogle øvetips til dig:

 • Det er bedst at øve sig 10 minutter hver dag end én time om ugen.
 • Det er også bedre at spille noget, du har lyst til, end slet ikke at få spillet.
 • Start simpelt og arbejd dig fremad.
 • Find din egen lyd. Det er vigtigt ikke at sætte dig fast på, at det SKAL lyde som på pladen.

Din egen guitar

Som musiker er det altid bedst, at have sit eget instrument. På den måde kan du lære dit instrument at kende, så det bliver helt naturligt at spille på det. Hvis du ikke allerede har en guitar, kan du købe en gennem Mikkels Musikskole.

Vi har både elektriske og akustiske guitarer i voksen- og børnestørrelse.

Coronasikker guitarundervisning

Guitarundervisning gennem Mikkels Musikskole er en sikker undervisningsform også under corona. Vores undervisere følger regeringens retningslinjer for corona samt vores egne coronahensyn, som du kan læse os her.

Om guitaren

Den evigt populære guitar findes i så godt som alle musikgenre, lige fra koncertsalens klassiske musik, til jazz, rock og metal og den ørehængende popmusik. 

Guitaren har normalt 6 strenge og er bygget op af en krop, hals, gribebræt og et hoved. En guitar spiller du typisk på enten med et plekter eller fingrene. 

Guitartyper

Der findes både akustiske og elektriske guitarer. En akustisk guitar er kendetegnet ved en hul krop, hvor lyden fra strengene former sig. En elektrisk guitar har typisk en flad krop, og der kommer ikke meget lyd ud, før du sætter en forstærker til den.

I akustiske guitarer skelner vi typisk mellem en spansk og en western guitar. Forskellen på disse to er:

 • Den spanske guitar har nylonstrenge og en blødere lyd.
 • Westernguitaren har stålstrenge og en mere markant lyd. 

For børn er det ofte bedst at starte på en spansk guitar, da nylonstrenge er mindre hårde for fingrene. Du kan også købe guitarer i både børne- og voksenstørrelse.

Guitarakkorder

Du tager akkorder på en guitar ved at placere fingrene på gribebrættet. En akkord er toner, der bliver spillet samtidig og er grundlæggende bygget op af tre toner. Du kan tænke en akkord, som en tonestabel: Som udgangpunkt er der tre toner, men du kan godt stable flere ovenpå. 

I dag kan du downloade smarte guitar apps til din smartphone, hvor du kan finde alverdens guitarakkorder, lige når du har brug for dem. 

Inspiration til at spille guitar

Vi kan anbefale dig at lytte til forskellige guitarister for at finde ud af, hvordan du drømmer om at spille. Af store guitarister kan du fx lytte til:

Eric Clapton, Keith Richards, Django Rheinhardt, Bonnie Raitt, B.B. King, Santana, Jacob Bro, Stevie Ray Vaughan, Joan Jett, Maggie Björklund og mange flere.


I Mikkels Musikskole underviser vi også i andre strengeinstrumenter som bas, ukulele, mandolin og banjo